Seniorien maksuttomat bussimatkat olleet käytössä pian vuoden

80 vuotta täyttäneiden ilmainen joukkoliikenne otettiin käyttöön syyskuussa 2018. Waltti-matkakortille ladattu seniorin kausituote on voimassa vuoden ensimmäisestä käyttökerrasta.

80 vuotta täyttäneille kouvolalaisille myönnettiin ilmainen joukkoliikenne Kouvolassa 10.9.2018. Matkustus on maksutonta paikallisliikenteen busseissa, palvelulinjoilla ja asiointitakseissa. Busseissa ja palvelulinjoilla maksuttomuus edellyttää Waltti-matkakorttia, jolle on ladattu voimassa oleva seniorin kausituote. Asiointitakseissa riittää iän todistaminen. Seniorikortilla tehdään busseissa ja palvelulinjoilla keskimäärin 3200 matkaa kuukaudessa. Yli 80-vuotiaat siis matkustavat ahkerasti!

Seniorin kausituote on voimassa vuoden alkaen ensimmäisestä käyttöpäivästä (ei kortin hankintapäivästä). Muistathan käydä päivittämässä kausituotteen kortille uudestaan ennen sen umpeutumista! Erityisesti viime syksynä käyttöönotetut kortit alkavat olla latausta vailla. Jos et ole käyttänyt korttia, sitä ei tarvitse ladata uudelleen.

80 vuotta täyttäneet voivat hankkia ja ladata seniorin kausituotteen Bussimatkatoimistossa, joka sijaitsee osoitteessa Torikatu 2 vanhaa Pukimoa vastapäätä tien toisella puolella. Jos kortin omistaja ei itse pääse paikalle lataamaan korttia, voi kortin ladata myös esimerkiksi tuttava valtakirjalla. Ladattava kortti täytyy olla aina mukana korttia ladatessa! Seniorin maksuttoman matkakortin voi myös hankkia valtakirjalla, jos on itse estynyt pääsemästä paikalle. Otathan matkakorttia ensimmäistä kertaa noutaessasi mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, jolla pystyt todistamaan henkilöllisyytesi ja ikäsi.

Tästä voit tulostaa tarvittaessa valtakirjapohjan: Valtakirjapohja (pdf)
Voit myös käyttää vapaamuotoista valtakirjaa, joka sisältää valtuuttajan ja valtuutetun nimet ja henkilötunnukset, mihin valtuutetaan, päivämäärän ja valtuuttajan allekirjoituksen.

Ajankohtaiset tiedot Kouvolan joukkoliikenteestä löydät osoitteesta kouvolanbussit.fi sekä Facebookista facebook.com/kouvolanbussit. Reitit ja aikataulut löydät kätevästi reittioppaasta kouvola.digitransit.fi.

Lisätietoja:

Joukkoliikennelogistikko Antti Pakkanen, 020 615 6635

Joukkoliikennekoordinaattori Juulia Hyvärinen, 020 615 9077

joukkoliikenne(at)kouvola.fi

Sivun alkuun