Asukkailta saatiin runsaasti ideoita Valkealan liikuntapuiston kehittämiseen

Tulevaisuudessa Valkealan liikuntapuisto on yksi kaupungin aktiivipuistoista, joissa kaikenikäiset voivat liikkua monipuolisesti myös maksutta. Asukkailta kyselyn kautta saatu tieto auttaa vastaamaan kuntalaisten tarpeisiin, ja kehittämään liikuntapaikkoja sekä virkistysalueita asukaslähtöisesti ja kestävästi.

Kouvolan kaupunki kysyi lokakuussa 2021 asukkaiden mielipiteitä Valkealan liikuntapuiston ja sen lähialueiden nykytilasta sekä ideoita alueen kehittämiseen. 

Vastaukset antavat selkeät suuntaviivat alueen kehittämiselle

Kyselyyn vastasi yli 400 asukasta. Vastaukset antoivat tärkeää tietoa alueelle saapumisesta, eniten käytetyistä alueen osista ja siellä tapahtuvista aktiviteeteistä.

Tulokset antoivat myös runsaasti näkemyksiä eniten kehittämistä ja kunnostamista vaativien alueiden ja asioiden osalta. Avovastauksissa nousi eniten esiin seuraavat toiveet: crossfit tyylinen ulkokuntosali, tenniskenttä, yleisurheilukentän ja tekonurmikentän pinnoitteiden uusiminen, reitistöjen järkevöittäminen, jotta frisbeegolfin pelaajat ja lenkkeilijät tai hiihtäjät eivät olisi törmäysvaarassa sekä Valkealatalon kuntosalin uudistaminen. Uutena oheispalveluna vastaajat toivoivat alueelle eniten välineiden vuokrauspalveluita sekä lasten leikkipuistoa liikuntapuiston alueelle.

Kehittämissuunnitelma valmistuu tänä vuonna

Kyselytuloksia hyödynnetään tänä vuonna laadittavassa alueen kehittämissuunnitelmassa sekä pienemmissä parantamistoimenpiteissä, joita alueella tehdään. Kehittämissuunnitelma palvelee sekä asemakaavoitusta, kulkureittien suunnittelua, metsänhoitoa, että liikuntapaikkojen kokonaisvaltaista kehittämistä.

Valkealan liikuntapuistosta on tarkoitus kehittää aktiivipuistomallin mukainen monipuolinen alue, jossa on mahdollista liikkua koko perheen voimin myös maksutta ja tilaa varaamatta. 

Seuraavana vuorossa eteläinen Kouvola

Maaliskuun 14. päivä avautuu seuraava aktiivipuistokysely, jossa alueena on Anjalan ja Inkeroisten alue. Kysely tulee löytymään Kouvolan kaupungin verkkosivuilta www.kouvola.fi/kyselyt. Kyselyssä on liikuntapalveluiden lisäksi myös metsänhoitoon, leikkipaikkoihin ja muihin viher- ja virkistysalueisiin liittyviä kysymyksiä.

Lisätietoja:

Yhteenvetorapotti: Kyselyt – Kouvolan kaupunki

kysely ja kaavoitus: kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi, 020 615 7404 

aktiivipuistomalli ja liikuntapalvelut: liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen, teemu.makipaakkanen@kouvola.fi, 020 615 8228 

Sivun alkuun