Alvar Aallon syntymäpäivänä käännetään katse arkkitehtuurin ja muotoiluun

3. helmikuuta vietetään Alvar Aallon syntymäpäivää ja Arkkitehtuurin päivää. Nyt kymmenettä kertaa vietettävä Arkkitehtuurin päivä kutsuu juhlintaan mukaan muotoilun. Alojen toimijat yhdessä esittävät kansainvälisesti tunnetuimman arkkitehtimme ja muotoilijamme akateemikko Alvar Aallon syntymäpäivää arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäiväksi.

Juhlaviikon valokuvahaaste sosiaalisessa mediassa

Koko arkkitehtuurin ja muotoilun juhlaviikon ajan, 1.-7.2.2021 sosiaalisessa mediassa on käynnissä valokuvahaaste, joka kutsuu juhlistamaan omaa arkiympäristöään ja elämään iloa tuovia arkkitehtuurin ja muotoilun yksityiskohtia. Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa tunnisteella #arkdesignjuhla löytyvään kaikille avoimeen kuvahaasteeseen sisältyy erillinen koululaisten sarja, jossa ilahduttavimman kuvan lähettänyt luokka palkitaan kirjapalkinnolla. Koulusarjassa käytetään lisäksi tunnistetta #munkoulussa.

Lue lisää kuvahaasteesta: www.alvaraalto.fi/tapahtuma/arkkitehtuurin-ja-muotoilun-paiva-valokuvahaaste/

Elokuussa Kouvola on ”Yhtä Aaltoa”

Tämän vuoden Alvar Aalto -viikkoa vietetään 14.–22.8.2021 Kouvolassa. Tapahtumaviikon teemat liittyvät monipuolisesti arkkitehtuuriin, muotoiluun ja taiteeseen, sekä niiden taustalla vaikuttaviin asioihin: kulttuuriin, historiaan ja ajan ilmiöihin. Alvar Aalto -viikolla voi tutustua myös muuhun Kouvolan rakennettuun ympäristöön ja rikkaaseen teolliseen perintöön.

Alvar Aalto -viikosta odotetaan Kouvolassa monipuolista ohjelmakokonaisuutta, jossa näkyy paitsi Alvar Aallon tuotanto, myös muunlaiset teemaan sopivat kulttuuritapahtumat. Mukaan etsitään nyt kumppaneita ja itsenäisiä toimijoita, jotka voivat ehdottaa tapahtumia Alvar Aalto -viikon ohjelmistoon poikkitaiteellisessa ja -tieteellisessä hengessä.

Tapahtumiksi sopivat esimerkiksi eri teemoilla toteutetut opastetut kierrokset, luennot, näyttelyt ja performanssit. Tavoitteena on, että tapahtumaviikon myötä Kouvola onkin ”Yhtä Aaltoa” elokuussa 2021.
Tapahtumailmoittautumisia toivotaan 30.4.2021 mennessä ja ohjelmisto julkistetaan kesäkuun alussa. Lisätietoja ja ohjeet tapahtumien ilmoittamiseen Alvar Aalto -viikon verkkosivuilla: www.alvaraalto.fi/alvar-aalto-viikko-2021/

Alvar Aalto (1898-1976) suunnitteli Kouvolan Inkeroisiin ainutlaatuisen kokonaisuuden, johon kuuluvat vuosina 1937–56 suunniteltu paperitehdas ja siihen liittyvä asuinalue sekä vuonna 1940 valmistunut Tehtaanmäen koulu. Aalto suunnitteli paikkakunnalle myös Karhunkankaan omakotialueen tyyppitaloineen.

Kouvola toimii vuonna 2021 kansainvälisen Alvar Aalto -kaupunkien verkoston puheenjohtajana ja Alvar Aalto -viikko on verkostoyhteistyön päätapahtuma. Tapahtumaviikko järjestetään yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Alvar Aalto -säätiön sekä lukuisten tapahtumajärjestäjien kesken. 

Lisätietoja

Alvar Aalto -säätiö
Viestintäpäällikkö Mirkka Vidgrén
puh. 040 168 5142
mirkka.vidgren@alvaraalto.fi

Kouvolan kaupunki
Yhteyspäällikkö Anne Käki
puh. 040 749 1340
anne.kaki@kouvola.fi

Sivun alkuun