Kouvolan Musiikkiluokkien 50-vuotisjuhlavuosi huipentuu viikonlopun juhlintaan

Musiikkiluokkien tavoitteena on lähettää maailmalle musiikista nauttivia ja siitä iloa saavia kansalaisia. Ne kasvattavat myös monia musiikin ammattilaisia. Kouvolan musiikkiluokat juhlivat 50-vuotista taivaltaan 22.-23.4.2022 Jatke Areenalla.

Kouvolassa on mahdollista opiskella musiikkia erikoisluokalla kolmannesta vuosiluokasta alkaen. Opetusta annetaan Kaunisnurmen ja Keskustan alakouluissa, sekä Kouvolan yhteiskoulussa ja Naukion yhtenäiskoulussa.

Kouvolan ensimmäinen musiikkiluokka aloitti toimintansa Kankaan koululla 1971 ja toiminta jatkui Huovinhongan ala-asteella Mansikka-ahon koulun valmistuttua 1972. Takaisin Kankaalle palattiin syksyllä 1978. Syyslukukaudella 2014 musiikkiluokat aloittivat toimintansa Kaunisnurmen koulussa. Yläkoulun musiikkiluokat toimivat Kouvolan Yhteiskoululla. Tulevaisuus jatkuu keskustan uudessa yhtenäiskoulussa Marjoniemessä sen valmistuttua.

Musiikkiluokkien aloitus 1970-luvulla oli vaikuttava. Jo viidessä vuodessa Kouvolan musiikkiluokat löi itsensä läpi valtakunnallisesti ja jopa yli maamme rajojen. Sen jälkeen niillä on ollut vakaa asema kaupunkimme kulttuurielämässä. Musiikkiluokat näkyvät ja kuuluvat moninaisissa tilaisuuksissa ympäri Kouvolaa ja tuovat iloa ja virkistystä kuulijoilleen. Tämän lisäksi monta Kouvolan musiikkiluokkalaista on löytänyt itselleen ammatin musiikin ja musiikkiteatterin saralla ja he ovat näkyvästi esillä valtakunnallisesti ja jopa maailmanlaajuisesti.

Monipuolista opetusta 3. luokasta alkaen

Musiikkiluokkalaiset saavat tehostettua opetusta alakoulussa 4-5 tuntia viikossa ja yläkoululaiset 3-4 tuntia viikossa. Musiikkiluokilla lauletaan, kuunnellaan ja soitetaan monenlaista musiikkia klassisesta poppiin ja kansanmusiikista iskelmään. Kuorotoiminta on vilkasta. Lisäksi opetellaan nuotinkirjoitustaitoa ja nuoteista laulamista, soitetaan koulusoittimia, kuten rytmisoittimia, nokkahuilua ja ukulelea. Lapsia myös rohkaistaan oman soittimen käyttöön erilaisissa säestyskokoonpanoissa. Lisäksi harjoitellaan bändisoiton alkeita.

Musiikkiluokkalaiset esiintyvät sekä koulun väelle että koulun ulkopuolella. Kouvolassa musiikkiluokat tekevät läheisesti yhteistyötä Pohjois- Kymen Musiikkiopiston sekä Kymi Sinfoniettan kanssa.

Juhlintaa viikonloppuna

Kouvolan musiikkiluokat juhlistavat toimintaansa 22.-23.4. yhteislaulutilaisuudella, juhlakonsertilla ja Open stage- tilaisuudella.

Perjantai- iltana 22.4.2022 yhteislaulutilaisuus alkaen klo 18. Laulamme parhaita kotimaisia 70- luvulta tähän päivään saamiemme toiveiden perusteella, jossa säestämässä on musaluokkalaisia aiemmilta vuosilta sekä tällä hetkellä opiskelevia

Lauantaina 23.4.2022 juhlakonsertti klo 14. Konsertissa saa kantaesityksensä entisen musiikkiluokkalaisen kapellimestari, muusikko Arttu Takalon säveltämä ja musiikkiluokkalaisten sanoittama teos ”Kahdeksan laulua musiikkiluokille” sekä ihania, nostalgisia kuorolauluja vuosien varrelta.

Konsertin juontaa televisiostakin tuttu Pekka Laukkarinen. Juhlapuheen tulee pitämään kansanedustaja Ville Kaunisto ja koulutoimen tervehdyksen esittää rehtori Antti Lautala

Lauantai- ilta jatkuu klo 18 alkavalla Open stage- tilaisuudella, jossa esiintyvät entiset ja nykyiset musaluokkalaiset erilaisissa kokoonpanoissa huippumuusikoiden kanssa. Säestämässä entisiä musaluokkalaisia mm. Lasse Piirainen, Jesper Anastasiadis, Eliel Viitala ja Tuomas Karavirta. Entiset soittokuntalaiset esiintyvät, samoin mm. ensimmäisten musiikkiluokkalaisten kuoro.

Tapahtuman järjestää musiikkiluokkien toimintaa vuodesta 1975 tukenut Kouvolan Musiikkiluokkien Tuki ry.

Tarkempi ohjelma: 50 -vuotisjuhlat – Kouvolan Musiikkiluokat

Lisätiedot: musiikkiluokanopettaja Jaana Petsalo-Okka, jaana.petsalo-okka@edukouvola.fi, 040 576 1577

Sivun alkuun