Punainen Risti suunnittelee vastaanottokeskuksen avaamista Kouvolaan

Punainen Risti suunnittelee vastaanottokeskuksen avaamista Kouvolaan Ukrainasta paenneiden auttamiseksi. Keskusta on suunniteltu yhteistyössä Kouvolan kaupungin kanssa. Toimeksianto keskuksen perustamiseen on tulossa Maahanmuuttovirastolta.

Vastaanottokeskus perustetaan Kouvolan Ammattiopisto Oy Edukon entiseen oppilasasuntolaan Kouvolan Tornionmäessä. Keskukseen tulee majoitus noin 100 henkilölle sekä vastaanottokeskuksen palvelut. Lisäksi Kouvolaan tulee asuntopohjaista majoitusta 150 henkilölle. Punainen Risti vuokraa asunnot Kouvolan Asunnot Oy:ltä. 

Kouvolan vastaanottokeskus palvelee myös yksityismajoituksessa asuvia henkilöitä, jotka ovat hakeneet turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua. Palveluihin kuuluu muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluita.

Vastaanottokeskukseen palkataan noin kymmenen työntekijää. Punainen Risti käynnistää rekrytoinnit heti, kun Maahanmuuttovirastolta saadaan toimeksianto. Keskuksen toiminta alkaa huhti-toukokuun aikana.

Kouvolan kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä vastaanottokeskuksen kanssa

Kouvolan kaupunki näkee ukrainalaisia auttavan vastaanottokeskuksen perustamisen myönteisenä asiana.
−Teemme perustettavan vastaanottokeskuksen kanssa tiivistä yhteistyötä ja tuemme kaikin tavoin sen toimintaa, turvallisuuspäällikkö Johanna Tauriainen Kouvolan kaupungilta sanoo.

Kaupunginjohtaja Marita Toikka toteaa, että ukrainalaisten tulijoiden auttamiseksi tehdään laaja-alaista monen toimijan yhteistyötä.
−Työtä tehdään ja toimenpiteitä sovitetaan yhteen verkostomaisesti. Mukana on esimerkiksi järjestöjä, seurakuntia ja koulutuksen tarjoajia, Toikka kertoo.

Kaupunki järjestää Ukrainasta Kouvolaan sotaa paenneille ja väliaikaista suojelua hakeneille henkilöille koulu-, varhaiskasvatus- ja eläinlääkäripalvelut.

Kouvolaan tulevat ukrainalaiset voivat olla yhteydessä Maahanmuuttajien ohjaus ja neuvonta MOONAan, joka sijaitsee Kouvolankatu 14:ssa, Kouvolan keskustassa. MOONAsta saa tietoa kunnan palveluista sekä maahanmuuton prosesseista. Katso Moonan aukioloajat ja yhteystiedot.

Lue lisää kaupungin verkkosivujen Ukraina-infosivuilta:

Suomenkielinen infosivu | (kouvola.fi/ukrainankriisi)

Englanninkielinen infosivu | (kouvola.fi/crisisinukraine)

Sivun alkuun