Seuraavan kerran lasten teatteritapahtuma järjestetään Kouvolassa keväällä 19.-21.5.2022. www.kuulas.info.

Kuulas on taiteellisesti tasokas lasten teatterifestivaali, joka on järjestetty Kouvolan Kuusankoskella jo vuodesta 1988 lähtien. Vuosittain noin 5 000 kävijää keräävä festivaali kutsuu paikkakunnalle Suomen parhaita teatterintekijöitä. Ohjelmistossa on lastenteatteriesityksiä, katuteatteria ja työpajoja koko perheelle. Tapahtuman järjestää Työväen Näyttämöiden Liitto (TNL) yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Kouvolan Teatterin ja Kuusankosken Teatterin kanssa.

KUULAS TUO KOUVOLAAN LASTENTEATTERIN HELMET

Lasten Teatteritapahtuma Kuulaksessa nähdään toukokuussa lastenteatterin parhaimmistoa Suomesta ja ulkomailta. Kouvolassa järjestettävän festivaalin päätapahtumapaikkana on Kuusankoskitalo, joka täyttyy torstaista lauantaihin 19.–21.5.2022 eri-ikäisille lapsille suunnatuista teatteriesityksistä ja työpajoista. Esiintyjinä nähdään yhdeksän ammattiteatteria eri puolilta Suomea sekä kansainvälinen katuteatteriesiintyjä Irlannista.

”Tämän kevään ohjelmisto on monipuolinen ja ajankohtainen. Esitykset käsittelevät turvallisessa ilmapiirissä omaksi itseksi kasvamista, medialukutaitoa ja ympäristöstä huolehtimisen tärkeyttä. Maksuttomat työpajat kutsuvat kaikki lapset ikään katsomatta osallistumaan taiteen ja liikunnan keinoin. Tapahtuma huipentuu konserttiin, jossa lapsiperheille tutun Pikku Papun orkesterin kanssa kokoonnutaan viettämään iloista lauantai-iltapäivää ulkonäyttämön miljööseen”, kertoo ohjelmistovastaava Annukka Ruuskanen Työväen Näyttämöiden Liitosta.

Lippujen ennakkomyynti käynnistyy tiistaina 19.4. kello 9 osoitteessa www.netticket.fi. Kuusankoskitalolta lippuja saa festivaalipäivinä. Palveluajat ja yhteystiedot löytyvät Kuulaksen käsiohjelmasta ja nettisivuilta www.kuulas.info. Ryhmämyynti käynnistyy jo maaliskuussa, ja siitä tiedotetaan suoraan päiväkoteja ja kouluja. Lapsiryhmille on tarjolla ilmaisia festivaalibusseja Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön tarjoaman tuen ansiosta.

Esitykset Kuusankoskitalossa

Suomen Kiertueteatteri, Tampere: Silkkipaperitaivas

Eppu Nuotion samannimiseen kirjaan perustuva Silkkipaperitaivas on aisteja hivelevä, rauhallinen ja lempeä vauvateatteriesitys. Runoista, musiikista ja visuaalisuudesta ammentava esitys soveltuu vauvojen ensimmäiseksi teatterikokemukseksi sekä eri-ikäisille erityistä tukea tarvitseville. 0–2-vuotiaille. Liput 15 € (sis. lapsen ja aikuisen).

Teatteri ILMI Ö, Helsinki: Muovipussimeri

Kokemuksellinen ja visuaalinen esitys merestä, muovista ja meren eläimistä. Esitys vie katsojat merenrannalle, hiekan ja meren siloittamien kivien äärelle tuntemaan ja kuulemaan, miten meri tänään voi. Roskaamisen seurauksista kertova kaunis ja hillitty esitys puhuu lempeästi luonnon puolesta. Yli 3-vuotiaille. Liput 12 €.

SUPER teatteri, Lahti: Värikkäät

Värikkäät on sanaton, mielikuvituksellisella äänimaailmalla ja musiikilla väritetty esitys koko perheelle. Sinisen, punaisen ja keltaisen matkassa katsojat hyppäävät värien eriskummalliseen, sirkustelevaan ja tanssivaan – vähän jännittäväänkin – maailmaan, johon lopulta avautuu myös välivärien kirjava kavalkadi. Yli 2-vuotiaille. Liput 12 €.

Linnateatteri, Turku: Etusivun juttu

Herra Hakkaraisen ja Masa Marsun tähdittämä esitys jatkaa Linnateatterin riemukkaiden esitysten sarjaa. Menevän musiikin, hauskan ja jännittävän juonen sekä Hämähäkki-Heikin infohetkien kautta näytetään, miten lehti syntyy. Aiheet muuttuvat uutisiksi ja samalla käydään läpi tärkeitä medialukutaidon aakkosia. Yli 5-vuotiaille. Liput 12 €.

Nukketeatteri PikkuKulkuri, Helsinki: Leppäkerttu Pilkuton

Uudenlaisen, interaktiivisen nukketeatteriesityksen teemana on erilaisuuden kokemus: miksi erilaisuutta vieroksutaan ja kuinka jokainen ihminen on ainutkertainen ja arvokas vammaan, sukupuoleen, rotuun, väriin, kansallisuuteen tai muuhun tekijään katsomatta. Esitystä varten on sovitettu lapsille tuttuja lauluja. Yli 2-vuotiaille. Liput 12 €.

Lilla Villan, Sipoo: Letti

”Kuka määrää, mitä minä olen?”. Näytelmän keskiössä on Letti, lapsi, jolla on ilmiömäisen pitkät hiukset. Letti ja hänen äitinsä kulkevat paikasta toiseen etsien ystävällistä ja turvallista ympäristöä, jossa kukaan ei määritä eikä määrää. Visuaalisesti vaikuttava esitys nostaa esille erilaisuuden ja luovuuden.  Yli 5-vuotiaille. Liput 12 €.

Pikku Papun Orkesteri: lastenkonsertti

Pikku Kakkosesta tutun pienen kilpikonnan seikkailut heräävät eloon musiikin kautta. Lauluissa käsitellään

ystävyyttä, iloa, kiukkua, ruoanlaittoa, luontoa, toisten kanssa toimeen tulemista – koko elämän kirjoa. Hurmaavassa konsertissa perheen pienimmätkin pääsevät mukaan lauluihin ja leikkeihin. Sopii kaikenikäisille. Liput 15 €.

Simon Llewellyn, Irlanti: We are the champions

Tervetuloa seuraamaan tämän charmantin irlantilaisen nauruhermoja kutkuttavaa, katusirkuksen perinteitä kunnioittavaa ja silkkaa pöljyyttä tihkuvaa esitystä! Show’n aikana lentävät sekä kukkaruukut että jalkapallot, ja kaikki tapahtuu olympialaisten hengessä. Sopii kaikenikäisille. Ilmainen.

Esitykset muissa paikoissa

Teatteri Taimine, Espoo: Koulun kingi. Vain Lennokki-tilausnäytöksiä Kouvolan kaupungintalolla.

Esitys yhdistää klassisen sadun huumoriin ja väkeviin henkilöhahmoihin ja tarttuu nykyajan kiihkeään haluun olla hyvä, parempi, paras. Näytelmässä nostetaan esiin ne näkymättömät säännöt, joita noudatamme niitä kyseenalaistamatta. Kuka itse asiassa päättää, mikä on hyvää tai hölmöä ja miksi? Yli 7-vuotiaille.

Kouvolan Teatteri: Kolme iloista rosvoa. Esityspaikkana Kouvolan Teatteri.

Kardemumman pienessä, sympaattisessa yhteisössä ihmiset ovat onnellisia ja elämä sopivan simppeliä. Ainoat, jotka häiritsevät kyseisen pikkukaupungin yöunta, ovat kolme iloista rosvoa: Kasper, Jesper ja Joonatan. Koko perheen värikäs musiikkinäytelmä riemastuttaa ja ihastuttaa kaikenikäisiä katsojia. Yli 4-vuotiaille. Liput 15 €.

Ilmaiset avajaiset ja lasten työpajat

Avajaiset

Festivaalin avajaiset järjestetään Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä perjantaina 20.5. kello 17. Koko perheelle suunnatussa ilmaistapahtumassa esiintyy irlantilainen Simon Llewellyn vauhdikkaalla katusirkusesityksellään.

Lasten työpajat

Kuusankoskitalossa järjestetään perjantaina 20.5. ja lauantaina 21.5. maksuttomia non stop -työpajoja lapsille. Puvustuspajassa on runsaasti erilaisia teatterin rooliasuja lasten soviteltaviksi, maskeerauspajassa tehdään kasvomaalauksia lasten toiveiden mukaan ja lastenlavalla pääsee esiintymään vapaasti. Uutta on katutaidepaja, joka toteutetaan Kuusankoskitalon ja Hotelli Sommelon välisessä tunnelissa lauantaina 21.5. Kuka tahansa voi jättää kädenjälkensä yhteisölliseen taideteokseen, joka maalataan tunnelin seinään graffititaiteilijoiden avulla.

Leikkipiha-työpaja. Vain ennakkotilauksesta lapsille ja ikäihmisille.

Teatteri ILMI Ö:n työpajoissa muistellaan pihaan liittyviä tarinoita, leikkejä, loruja, kokemuksia, muistoja ja kohtaamisia. Yhdessä lasten ja ikäihmisten kanssa leikitään ja kokeillaan, miltä kaikki näyttäisi varjoteatterissa. Työpajat rahoittaa Otto A. Malmin lahjoitusrahasto.

Taustatietoa Lasten Teatteritapahtuma Kuulaksesta

Lastenteatterifestivaali Kuulas syntyi TNL:n (Työväen Näyttämöiden Liitto) ja Kuusankosken Teatterin yhteistyönä 1980-luvulla. Kuulas – lastenteatteritapahtuma on kasvanut yhteistyössä Kouvolan kaupungin kanssa Kouvolan yhteiseksi festivaaliksi. Lastenteatteriesityksiä on Kuusankoskitalolla, Kouvolan kaupungintalolla, Kouvolan Teatterissa ja Kymin Taideruukin tiloissa Kuusankoskella. Kuulas valittiin vuoden 2019 Festivaaliksi Suomessa, tapahtuma on mukana Suomen Finland festivaalien ketjussa.

Lisätiedot:

Ohjelmistovalinnat:
Annukka Ruuskanen, toiminnanjohtaja/TNL
050 540 3802
annukka.ruuskanen@tnl.fi

Mikko Väänänen, tuottaja/TNL
050 594 6074
mikko.vaananen@tnl.fi

Tiedotus:
Anne Jokivirta, tuottaja/Kuulas
045 899 7775
anne.jokivirta@kouvolanteatteri.fi

Päivitetty 14.4.2022

Sivun alkuun