Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Rakennusprojektiin kannattaa palkata ammattisuunnittelija. Tällä vältät viivästykset rakennusprojektissa.

Moni rakennusprojekti viivästyy, kun suunnittelussa säästetään. Ammattisuunnittelijaa käyttämällä projektisi etenee aikatulussa, kun alunperin on valittu tontille sopiva rakennustyyppi. Kaikki talotyypit eivät sovellu mille tahansa tontille.

Usein taloprojekteissa tulee viivästystä, kun joudutaankin vaihtamaan tonttia tai talopakettia kesken rakennusprojektin. Rakennuslupaa ei  voida myöntää rakennukselle, jonka mallista koituisi todennäköisesti ongelmia tietyn tyyppisellä tontilla.

Esimerkiksi talon perustusratkaisu voi tulla tietyn tyyppisellä tontilla huomattavasti kalliimmaksi kuin toisen tyyppisellä tontilla. Tontista riippuen perustamistapa voi vaihdella paljon, esimerkiksi joillain alueilla tarvitaan hyvin pitkät paalut, toisilla voidaan rakentaa ilman paalutusta. 

Elämäsi suurin sijoitus

Oman kodin rakentaminen on yleensä elämän suurimpia ja tärkeimpiä hankintoja. Siksi kannattaa kysyä apua etukäteen tontin tai talotyypin valintaan.

Jos mielessäsi on tietynlainen rakennus, kysy suositusta parhaista tonttivaihtoehdoista, joille rakentaminen kannattaa! Tai jos mielessäsi on tontti tietyllä sijainnilla, kysy alueen maaperästä ja saat tietoa kustannustehokkaimmasta perustusvaihtoehdosta.

Päivitetty 13.3.2019

Sivun alkuun