Palvelu: Terveysvalvonta

Terveydensuojelulain mukainen valvonta

Terveydensuojelun tehtäviä ovat asumisterveysasiat, talousveden ja uimavesien laadun valvonta, oppilaitosten, päiväkotien, sosiaalialan laitosten, kauneudenhoitoalan toimintojen, majoitustilojen ja liikuntatilojen valvonta. Terveydensuojelulain mukaista valvontaa tekevät terveystarkastajat.

Käyrälammen ja Jokelan uimarannoilla järvisyyhyä

Osa Käyrälammen ja Jokelan uimarannoilla uineista on saanut viime päivinä järvisyyhyyn viittaavia iho-oireita eli kutiavaa, näppyläistä ihottumaa. Järvisyyhy on ikävältä kuulostavasta nimestään huolimatta vaaraton ja paranee itsestään.

Terveysvalvonta tutki, ovatko gluteenittomat pitsat gluteenittomia

Kouvolan kaupungin terveysvalvonta toteutti heinä-syyskuussa 2021 gluteenittomina myytävien pitsojen gluteenittomuus –projektin, johon näytteeksi kerättiin pitserioissa ja ravintoloissa valmistettavia gluteenittomina myytäviä pitsoja. Projektissa oli tarkoitus selvittää, ovatko gluteenittomana myytävät pitsat oikeasti gluteenittomia.

Uusi elintarvike- ja terveydensuojeluvalvonnan perusmaksu voimaan vuoden 2022 alusta

Elintarvike- ja terveydensuojelulakien muutosten myötä vuoden 2022 alusta alkaen peritään valvonnan vuosittainen perusmaksu. Se peritään kaikilta valvontakohteilta, jotka ovat Kouvolan kaupungin terveysvalvonnan kohdetietojärjestelmässä ja kuuluvat lainsäädännön mukaan maksun perimisen piiriin. Perusmaksu on suuruudeltaan 150 €. Perusmaksun lisäksi peritään edelleen suunnitelmallisen valvonnan tarkastus- ja näytteenottomaksut kuten ennenkin.

Terveydensuojelun lomakkeet

Tältä sivulta löytyy terveydensuojelun valvonta-asioissa käytettäviä ilmoitus- ja hakemuslomakkeita esimerkiksi toiminnan aloittamiseen tai asunnontarkastuspyyntöön liittyen. Terveydensuojelulain mukainen huoneisto- tai toimintailmoitus…

Elintarvikevalvonnan yhteystiedot

Elintarvikevalvonnan aihealue Aihealueesta vastaava(t) henkilö(t) Toimisto, laskutus Tiina Salovaara Yksikön johto, tiedottaminen Liisa-Maija Huttunen(31.7.2024 asti)Veera Varo (Virkavapaalla 1.8.2024 asti) Uusien…

Terveydensuojelun yhteystiedot

Terveydensuojelu ylläpitää ja edistää ihmisten terveyttä. Se on neuvonnan ja ohjauksen lisäksi muun muassa talous- ja uimavesien, asunnon ja muun oleskelutilan sekä yleisten alueiden terveydellisistä vaatimuksien valvontaa. Tämän lisäksi tehtäviin kuuluu mikrobien ja vahinkoeläinten, yleisötilaisuuksien jätehuollon ja käymälöiden hygienian valvonta. Terveydensuojelu pitää sisällään myös valvontaeläinlääkärin kanssa tehtävää eläinsuojelua.

Sivun alkuun