Toukokuussa

31.5.2020 asti on voimassa kokoontumisrajoitus 10 henkilöä. Kaupunki ei anna lupia tapahtumien järjestämiseen toukokuun aikana kaupungin tiloissa tai alueilla.

Hallituksen hybridistrategian mukaisesti koronavirukseen liittyviä rajoituksia aletaan hallitusti purkamaan toukokuussa.  Toukokuun aikana rajoitusten purkamiset keskittyvät perusopetukseen, ulkoliikuntapaikkoihin ja kirjastojen take off -lainaustoimintaan.

Kaupunki voi myöntää tila- ja aluevarauksia kaupungin kohteisiin 1.6. eteenpäin alla olevan mukaisesti.

Kesäkuussa

1.6.2020 alkaen kokoontumisrajoitus kasvaa 50 henkilöön (yksityistapahtumissa ja suunnittelemattomissa kokoontumisissa). Suunnitellusti ja hallitusti voidaan järjestää kesä- ja heinäkuussa maksimissaan 500 henkilön tapahtumia. 500 henkilön rajoitus on voimassa tällä hetkellä 31.7.2020 saakka, jatko tarkastellaan kesäkuun alussa.

Aluehallintovirastot antavat toukokuun aikana tarkemmat ohjeet siitä, miten maksimissaan 500 henkilön tapahtumia voidaan 1.6. alkaen järjestää turvallisesti ja mitä se tapahtuman järjestäjältä edellyttää. Kun aluehallintoviraston ohjeet saapuvat, Kouvolan kaupunki tekee tapahtumajärjestäjille yhteisen ohjeistuksen ja suunnitelmapohjan, jolla todennetaan että järjestäjällä on tieto voimassa olevista ohjeista ja suunnitelma turvallisuuden varmistamiseksi.

Kaupungin ohjeistus koronan edellyttämistä järjestelyistä tapahtumassa on tulossa ja tapahtumajärjestäjiltä tullaan edellyttämään kirjallinen suunnitelma siitä, miten koronavirukseen liittyvä turvallisuus tapahtumassa varmistetaan.

Tapahtumien järjestämisessä kannattaa huomioida jo tässä vaiheessa seuraavia asioita:

  • Rajoitukset ja ohjeet ovat voimassa toistaiseksi. Mikäli epidemiatilanne alkaa muuttua rajusti, rajoituksia voidaan tiukentaa käytännössä koska vaan. Tapahtumia voidaan joutua perumaan ja se kannattaa ottaa huomioon sopimuksissa.
  • Rajoituksista on tietoa nyt pääosin touko-kesäkuun ajalta. Siitä eteenpäin tilannetta ei tiedetä. Loppukesän tilannetta ja rajoituksia arvioidaan kesäkuun alkupuolella. Syksyn tilannetta ei tiedä vielä kukaan.
  • Ulkotilaisuuksien järjestäminen on turvallisempaa kuin sisätilaisuuksien, ja myös todennäköisyys niiden perumiseen on varmaankin pienempi. Kesäaikaan kannattaakin suunnitella kaikki tapahtumat ulos mitä mahdollista. Turvallisuutta voi parantaa suunnittelemalla tapahtumat mahdollisimman väljästi fyysisesti isolle alueelle. Tapahtumien hajauttamista myös fyysisesti kokonaan eri paikkoihin kannattaa suosia, mikäli se on mahdollista.
  • Suunnittelussa kannattaa huomioida, että ihmisillä tulee olla mahdollisuus 1-2 turvaväleihin kaikissa tilanteissa. Tämä koskee myös esimerkiksi paikkoja, joihin saattaa muodostua jonoja (esim lipunmyynti, jne).


Lisätietoja:
Johanna Franzén
Turvallisuuspäällikkö
Kouvolan kaupunki
Puh. 020 615 9019
johanna.franzen@kouvola.fi
www.kouvola.fi

Päivitetty 11.12.2020

Sivun alkuun