Juhlalliset ja edustavat puitteet

Kouvolan kaupungintalo on merkittävä uudehkon suomalaisen arkkitehtuurin teos. Talon suunnittelivat Juha Leiviskä ja Bertel Saarnio vuonna 1968 ja se edustaa tyylisuunnaltaan modernismia. Kouvolan kaupungintaloa voidaan pitää yhtenä Suomen upeimmista ja yksilöllisimmistä kaupungintaloista niin ulkoasultaan kuin sisätiloiltaankin. Talolle on leimaa-antavaa sen monumentaalisuus, tilojen monimuotoisuus ja tarkoin harkittu suhde ympäröivään kaupunkikuvaan.

Kaupungintalo sijaitsee Kouvolan keskustassa kävelykatu Manskin päässä. Matkakeskukseen on lyhyt kävelymatka, joten vieraat voivat helposti käyttää myös julkisia liikennevälineitä.

Vuokrattavat tilat

Kaupungin hallinnollisten toimistotilojen ohella kaupungintalosta voi vuokrata erilaisiin juhliin tai tapahtumiin tiloja. Vuokrattavia tiloja ovat juhlasali, lämpiö, alalämpiö sekä valtuustosali. Lisäksi talossa on arkisin auki Kahvila-Ravintola Leiviskä.

Kaupungintalon lämpiöön ja juhlasaliin tullaan sisään 1. kerroksen ulkotasanteen E-ovesta. Ensin saavutaan alalämpiöön, missä on mm. vaatesäilytys- ja WC-tilat. Tilasta noustaan portaat lämpiöön. Pyörätuolilla liikuttaessa tai tarvittaessa katutasolta pääsee kerroksiin myös hissillä, mikä sijaitsee kellotornin juuressa (ovi F, katso kaupungintalon kartta).

Isoissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa saa juhlasalissa ja lämpiössä olla samanaikaisesti enintään 628 henkilöä. Tämän lisäksi voi alalämpiössä oleskella 260 henkilöä. Tällöin juhlasalissa ei saa olla istuimia ollenkaan.

Juhlasali

Juhlasalin hyvä akustiikka mahdollistaa tanssiaisten ja juhlaillallisten ohella myös konserttien järjestämisen. Tilojen välillä on helppo kulkuyhteys, joten kaikkia tiloja voidaan tarvittaessa hyödyntää samassa tilaisuudessa.

Kaupungintalon juhlasalissa on istumapaikkoja permannolla 286:lle henkilölle. Tämän lisäksi 92 paikkaa on parvella. Yhteensä saliin mahtuu istumaan 378 vierasta. Kuva on otettu näyttämöltä saliin päin.

Lämpiö

Lämpiö ns. ”sininen matto” on suosittu tilaisuuksien pitopaikka. Soveltuu hyvin rennompaan coctail- tai buffet-tilaisuuteen.

Valkoinen sohvaryhmä avaa näkymän Salpausselänkadun puolelle. Korkeat lasiseinät  kiertävät lämpiötä ja antavat valoa ja avaruutta tilaan.

Coctail-tilaisuuteen mahtuu noin 190 henkilöä. Lämpiön siniseltä matolta pääsee suoraan juhlasalin puolelle. Portaista pääsee ylös juhlasalin parvelle sekä valtuustosaliin.

Lämpiöön mahtuu tarvittaessa pöytäpaikkoihin noin 120 vierasta. Lämpiön katetuista pöydistä on näköala kaupungintalon sisäpihan puolelle.

Alalämpiö

E-oven sisääntulon yhteydessä on alalämpiö, missä on isot vaatesäilytys- ja WC-tilat. Kulku lämpiöön ja juhlasaliin tapahtuu alalämpiön kautta.

Narikkanurkka, kaupungintalon yhteisötyötila

Tilaa käytetään yhteisötyötilana, missä kuka tahansa Kouvolan kaupungin työntekijä, luottamushenkilö tai kaupungintalossa vieraileva henkilö voi väliaikaisesti työskennellä. Tilassa mahtuu samanaikaisesti noin 15 henkilöä työskentelemään. Sinne voi mennä silloin, kun siellä on vapaata. Kulku Narikkanurkkaan lämpiön kautta tai kaupungintalon A-portaan infopisteen kautta.

Valtuustosali


Valtuustosalin tilat toimivat hyvin isompien kokousten ja koulutusten järjestämisessä. 

Valtuustosalissa on pöytäpaikkoja 75:lle henkilölle. Lisätuoleja mahtuu tilaan 25 kpl. Salin vieressä on tilaa tarjoilupöydälle. Saliin käynti F-portaan kautta. Lämpiöstä pääsee myös suoraan sisätilojen kautta valtuustosaliin.

Kahvila-Ravintola Leiviskä

Ravintola Leiviskä on suljettu 26.3.-31.5.2020.

Kaupungintalossa on Kahvila-Ravintola Leiviskä, jossa voi nauttia kahvilan tuotteista tai lounaasta arkisin klo 7.00-14.30 välillä. Ruokasalin ja osittain lämpiön puolella oleviin ruokapöytiin mahtuu yhteensä noin 80 henkeä.

Tarjoilut voi tilata täältä keittiöstä kaupungintalolla pidettäviin tilaisuuksiin.

Päivitetty 26.3.2020