Ajankohtaista

Verlan osayleiskaava hyväksymiskäsittelyyn

Verlan osayleiskaavan muutos etenee monen vuoden valmistelun jälkeen teknisen lautakunnan hyväksymiskäsittelyyn ensi tiistaina. Hyväksymisen jälkeen kaavatilanne turvaa voimassa olevia osayleiskaavoja paremmin maailmanperintökohteen suojelutavoitteet ja mahdollistaa kyläalueen pysymisen elävänä asumisen paikkana sekä osaltaan myös matkailun lisärakentamisen Verlassa.

Projektipäällikkö Tero Valtonen tuo kansainvälistä logistiikkaosaamista Kouvola RRT:hen

Voidaan sanoa, että kouvolalainen Tero Valtonen, 52, on nähnyt maailmaa. Englannissa logistiikasta korkeakoulututkinnon suorittanut, Briteissä ja Espanjassa 35 vuotta työskennellyt Valtonen toi kesäkuun alussa osaamisensa Kouvola RRT:n hyödynnettäväksi. Kouvolaan Valtonen tuli Barcelonasta, missä hän työskenteli merilogistiikan parissa ruotsalaisen Erik Thun Ab:n välimeren toiminnoista vastaavana.

Jaakonpuiston leikkipaikan suunnitelma valmis

Jaakonpuiston leikkialue on tullut kuntonsa puolesta tiensä päähän. Kouvolan keskustassa liikennepuiston vieressä sijaitsevan leikkipaikan välineet, kalusteet, kasvillisuus ja valaistus on tarkoitus uusia tulevan syksynä.

Käyrälammen kehittämissuunnitelma on valmistunut

Käyrälammen-Tykkimäen alue on yksi Kouvolan tärkeimmistä matkailukohteista. Alueen potentiaali nykyistä merkittävämpänä matkailupalvelujen alueena on tunnistettu ja aluetta halutaan kehittää tulevina vuosina niin kaupungin kuin yksityisten yritystenkin toimesta. Toisaalta alueella on myös paljon luonto- ja virkistysarvoja, joiden säilyminen tulee turvata. Tarkemman suunnittelun ja kaavoituksen pohjaksi on laadittu kehittämissuunnitelma, johon myös asukkaat ovat saaneet vaikuttaa.

Tero Valtosesta Railgate Finlandin projektipäällikkö

Railgate Finlandin määräaikaisena projektipäällikkönä kesäkuussa aloittaa Tero Valtonen. Hänellä on ekonomian peruskoulutus ja logistiikka-alan ylempi korkeakoulututkinto sekä pitkä työkokemus kansainväliseltä logistiikan alalta. Valtonen on syntynyt vuonna 1968 ja kotoisin Kouvolasta.

Asemakaavojen hyväksymiskäytännöt sujuvammaksi

Tekniselle lautakunnalle esitetään asemakaavojen hyväksymiskäytäntöjen tarkentamista teknisen lautakunnan ja kaupunginvaltuuston välillä. Tavoitteena on kaavaprosessien sujuvoittaminen sekä nopeuttaminen, jotta rakentaminen olisi Kouvolassa helpompaa.

Sakaristonmäen kaavamuutosta esitellään etäasukastilaisuudessa

Luonnos Sakaristonmäen asemakaavamuutoksesta on nähtävillä kommentointia varten 4.5. asti. Keskiviikkona 29.4. on hyvä mahdollisuus kuulla tarkemmin nähtävillä olevasta suunnitelmaluonnoksesta ja sen taustoista. Etäyhteydellä järjestettävään asukastilaisuuteen voi osallistua verkkoyhteydellä.