Ajankohtaista

Käytä ääntäsi eduskuntavaaleissa

Vuoden 2023 eduskuntavaalien ennakkoäänestys kotimaassa järjestetään 22.–28.3.2023. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023. Kouvolassa äänestäminen on tehty helpoksi ja siihen on useita tapoja ja paikkoja. Käytä ääntäsi ja vaikuta – Kouvolan parhaaksi.

Kaupungin energiankulutus väheni edelleen – säästöä 1,7 miljoonaa euroa

Kouvolan kaupungin energiansäästötoimet purevat ja energiankulutus jatkaa vähenemistään. Helmikuussa kaupungin kaukolämmön kulutus laski -17,9% edellisvuoden helmikuuhun verrattuna. Sähkönkulutus laski -9,8% ja maakaasun kulutus -9,1. Energiansäästötoimilla on tähän mennessä saatu 1,7 miljoonan euron säästöt.

Ennakkoäänestys jatkunut vilkkaana – vielä ehdit

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on jatkunut vilkkaana Kouvolassa. Reilut 26% äänioikeutetuista on antanut Kouvolassa äänensä ennakkoon. Se on selvästi enemmän kuin Kymenlaakson isoimmissa kaupungeissa Kotkassa (18,6%) ja Haminassa (22,6).

Kouvolassa vapaaehtoistoiminnan verkosto auttaa kaikkia

Kouvolaan on perustettu vapaaehtoistoiminnan verkosto, jonka tarkoituksena on koota tiedot vapaaehtoistyötä tekevistä yhteisöistä ja yksilöistä, ja siten tukea kuntalaisia eri tehtävissä. Tavoitteena on kattaa koko Kouvolan alue.

Kouvolan kaupunki puuttuu rautatieaseman levottomuuteen yhdessä muiden viranomaisten kanssa

Valvontaa Kouvolan rautatieasemalla ja sen ympäristössä tehostetaan, sillä siellä aikaa viettävistä nuorista on herännyt iso huoli. Myös vanhempien toivotaan keskustelevan asiasta lastensa kanssa ja puuttuvan heidän ajanviettoon aseman ympäristössä. Rautatieasemalla lapset ja nuoret joutuvat alttiiksi vaaratekijöille, eikä se ole turvallinen ympäristö viettää aikaa.

Kymenlaakson hyvinvointialueen uusi verkkosivusto on julkaistu

Kymenlaakson hyvinvointialueen uusi verkkosivusto on julkaistu osoitteessa www.kymenhva.fi. Kevään aikana hyvinvointialue julkaisee myös mobiilisovelluksia tukemaan palveluissa asiointia ja helpottamaan omien asioiden hoitoa digitaalisissa kanavissa.

Elimäen terveysaseman ajanvaraus aukeaa 23.2.2023

Tammikuusta 2022 asti suljettuna ollut Elimäen terveysasema aloittaa toimintansa uusissa tiloissa maanantaina 6.3.2023. Uusi osoite on Vanhamaantie 3-5, 47200 Elimäki. Ajanvaraus terveysasemalle aukeaa torstaina 23.2.2023.

Rokotuspisteiden aukioloaikoja supistetaan

Kymenlaakson hyvinvointialueen rokotuspisteiden aukioloaikoja supistetaan, koska korona- ja influenssarokotusten kysyntä on vähentynyt.
1.3.2023 alkaen Kouvolan Hansan rokotuspiste on avoinna maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin.

Sivun alkuun