Ajankohtaista

Muistelu yhdessä on Vuoden vanhusteko

Kymijoen Hoivan hanke ” Muistoissa taikaa – mennyttä aikaa” on saanut Kouvolan Vuoden Vanhusteko 2019 –palkinnon. Hanketta toteutetaan Kymijoen Hoiva ry:n Hyvinvointiasema Sarastuksessa Inkeroisissa. Palkinnon vastaanotti hankkeen edustajana palveluohjaaja Emma Kujala.

Elintarvikevalvonta Kouvolassa on hyvin hoidettu

Etelä-Suomen aluehallintovirasto oli tyytyväinen Kouvolan kaupungin elintarvikevalvonnan toimintaan. Keväällä suoritetulla arviointi- ja ohjauskäynnillä käytiin läpi valvontayksikön valvontasuunnitelmia ja asiakirjoja sekä seurattiin tarkastuskäyntejä kahteen ravintolaan. Arviointi- ja ohjauskäyntien tarkoituksena on ohjata valvontayksiköitä ja varmistaa, että kunnan elintarvikevalvonta täyttää valvonnalle asetetut velvoitteet.

Miten sinä voit? Vastaa hyvinvointikyselyyn

Miten sinä voit? Miten sinä voisit edistää hyvinvointiasi?  Kouvolan kaupunki haluaa vahvistaa asukkaidensa hyvinvointia ja kuulla kuntalaisten kokemuksia hyvinvoinnista. Kaikille asukkaille avoin…

Kaupungin palveluihin voi ja saa vaikuttaa

Haluaisitko antaa palautetta kaupungin liikuntatilan kunnosta tai ehdottaa uuttaa hidastetta vilkkaalle kadulle? Onko sinulla ideoita lähikirjastosi tai -nuorisotilan kehittämiseksi? Pitäisikö lähimetsääsi raivata? Tiesitkö, että sinäkin voit osallistua kaupungin palvelujen ja oman asuinympäristösi kehittämiseen? Kouvolan kaupunki tarjoaa asukkailleen monia kanavia vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin.

Kaupunginhallituksen päätökset eivät tue talouden tasapainotusta pitkällä tähtäimellä

Kouvolan kaupunginhallitus jatkoi palveluverkkoselvitysten ja useiden säästöehdotusten käsittelyä 4.11. Kokouksessa hyväksyttiin varhaiskasvatuksen, nuorisopalvelujen, lukioiden, liikunnan, leikkipaikkojen, venepaikkojen sekä puistojen hoitoluokituksista tehdyt, lautakunnissa hyväksytyt palveluverkkoselvitykset. Perusopetuksessa päätettiin edetä syksyllä 2018 valtuustossa hyväksytyn kehittämisohjelman mukaisesti. Suurin osa kaupunginjohtajan tarkennetuista säästöehdotuksista etenkin kouluverkon osalta jäi hyväksymättä. Kaupunginhallituksen päätösehdotukset etenevät kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi 11.11.2019.

Ehkäisevän päihdetyön viikon tapahtumat Kouvolassa

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään 4.-10.11.2019. Viikon teemana on kannabis. Kouvolassa järjestetään teemaviikon aikana kaksi tapahtumaa. Kannabisilta on tarkoitettu nuorten vanhemmille…

Porrastreenille on paikkoja Kouvolassa

Palomäen uudet kuntoportaat valmistuivat syyskuun lopussa ja ovat keränneet jo suitsutusta eri kanavissa. Viralliset avajaiset pidetään ensi tiistaina 22.10. klo 17-19. Kouvolassa on myös monia muita portaita joissa kohottaa kuntoa.

Syyslomaviikon tapahtumia

Syyslomaviikolla 21.-27.10. tekemistä riittää kaikille! Liikuntatapahtumia on ympäri kaupunkia. Myös uusien kuntoportaiden avajaisia vietetään 22.10.