Ajankohtaista

Syyslomaviikon tapahtumia

Syyslomaviikolla 21.-27.10. tekemistä riittää kaikille! Liikuntatapahtumia on ympäri kaupunkia. Myös uusien kuntoportaiden avajaisia vietetään 22.10.

Positiivisia signaaleja kouluterveyskyselystä

Nuuskan käyttö on vähentynyt ja tupakointi vähenee edelleen Kouvolan nuorten keskuudessa. Myös kiusaaminen näyttäisi vähentyneen. Eniten positiivisia signaaleja saatiin ammatillisista oppilaitoksista ja haasteita perusopetuksen 8. ja 9. luokilta. Tiedot käyvät ilmi valtakunnallisesti toteutetusta THL:n kouluterveyskyselystä.

Jäykkäkouristus on vakava tauti – Onko rokotuksesi kunnossa?

THL selvitti suomalaisten tietoja jäykkäkouristuksesta ja rokotuksista. Kattavan rokotusohjelman takia suomalaiset sairastuvat harvoin jäykkäkouristukseen, mutta tietoisuus tehosterokotteen aikataulusta on alhainen. Tarkasta, onko rokotuksesi kunnossa. Rokotuksen saat esimerkiksi Terveys- ja hyvinvointipiste Virtaamosta.

Kouvolalaiset ovat aiempaa tyytyväisempiä hanaveden laatuun

Vuosittaisen asiakastyytyväisyyskyselyn perusteella Kouvolan Veden tulokset ovat parantuneet veden laadun, asiakaspalvelun ja viestinnän osalta. Myös tyytyväisyys vesilaitoksen toimintaan kokonaisuutena on lisääntynyt entisestään. Tiedot käyvät ilmi Taloustutkimuksen toteuttamasta suomalaisten vesilaitosten asiakastyytyväisyyskyselystä (WACSI).

Liikkujan viikko kannustaa pohtimaan arkisia, kestäviä kulkutapoja – kokeile kävelykokousta, matkusta Kotka–Kouvola välillä tarjoushintaan ja polje ilmaiseksi kaupunkipyörillä

Ensi viikolla vietetään Euroopan laajuista liikkujan viikkoa. Miten sinä liikut koulu-, työ- tai asiointimatkat? Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Viikko huipentuu auton vapaapäivään su 22.9. Kymenlaaksossa kestävää liikkumista tukevat liikkujan viikon tarjoukset Kouvola-Kotka junamatkoilla sekä kaupunkipyörien vuokrissa. Myös viikon teemaksi tänä vuonna nostettu kävely on oiva, aina edullinen ja ympäristöystävällinen kulkutapa varsinkin lyhyillä etäisyyksillä. Kouvolassa sitä kokeillaan liikkujan viikon innoittamana myös kokouksissa.

Ruokahävikkiviikko 9-15.9.19

Tänä vuonna ruokahävikkiviikkoa vietetään 9-15.9.19. Viikon teemana on erityisesti ruokahävikin ilmastovaikutukset. Kaikki voivat osallistua ruokahävikin vähentämiseen pienillä teoilla.

Liikunnan palveluverkkoselvitys: Profilointia alueellisesti ja lajikohtaisesti

Kouvolan kaupungin liikunnan palveluverkkoselvitys on loppusuoralla. Ohjausryhmä esittää liikunta- ja kulttuurilautakunnalle linjauksia selvitystyöstä 10.9.2019 kokouksessa. Ehdotuksena on mm. liikuntapaikkojen nopean toiminnan parannukset ja profilointi käyttäjäryhmittäin, matalan kynnyksen ulkoliikuntapaikkojen vahvistaminen sekä huonokuntoisten ja vähällä käytöllä olevien liikuntapaikkojen sulkeminen. Uimahalliverkosta aiemmin tehdyn selvityksen pohjalta on tehty tarkennettu esitys.

Kiinteistökierroksista apua sisäilmaongelmiin

Kouvolassa on saatu hyviä kokemuksia kiinteistökierroksista, joilla tarkastellaan tilojen kuntoa. Kouvolan kaupungin tilapalvelut toteutti keväällä kierrokset kaupungin kouluissa osana palveluverkkoselvitystä. Kierrokset koettiin positiivisina ja koulujen henkilökunta koki tulleensa kunnolla kuulluksi.

Hyvinvointityö on muutoksessa entistä tärkeämpää

Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina Hyvinvoinnin kasvu -ohjelmaa. Kyseessä on dokumentti, joka kertoo, miten yhtä kaupunkistrategiassa valittua tavoitetta, hyvinvoinnin kasvua, lähdetään…