Ajankohtaista

Asukkailta paljon ideoita Kuusankosken urheilupuiston kehittämiseen

Tulevaisuudessa Kuusankosken urheilupuisto on yksi kaupungin aktiivipuistoista, joissa kaikenikäiset voivat liikkua monipuolisesti myös maksutta. Asukkailta kyselyn kautta saatu tieto auttaa vastaamaan heidän tarpeisiinsa ja kehittämään liikuntapaikkoja sekä virkistysalueita asukaslähtöisesti ja kestävästi.

Kymsoten kotihoito kehittää toimintaansa – työhyvinvointiin ja omahoitajiin panostetaan

Kymsoten kotihoidon palveluja kehitetään ja käyttöön otetaan ns. tarvepohjainen toimintamalli, jonka lähtökohta on toiminnan suunnittelu alueellisen asiakastarpeen pohjalta. Vanha tiimirakenne puretaan ja käyttöön otetaan uusi hoitorinki-rakenne. Kymsoten kotihoito huolehtii yli 2600 alueen ikääntyneestä tai muuten kotihoidon palveluja tarvitsevasta.

Jaalan yhteisötila etenee ja sote-palveluita keskitetään Jaalan terveyskeskuksen tiloihin

Uutena asiana ollaan Jaalaan perustamassa eri-ikäisiä kuntalaisia palveleva matalan kynnyksen yhteisöllinen tila. Sitä ideoidaan yhdessä eri toimijoiden ja Kymsoten kanssa. Erilaiset Kymsoten ikääntyneiden kotiin tuotettavat palvelut ja terveyspalvelut jatkuvat ennallaan. Jaalan palvelukeskuksesta lopetetaan kesäkuun loppuun mennessä 30 tehostetun palveluasumisen paikkaa, ja asukkaille etsitään uudet vastaavat paikat muualta Kouvolasta. Kymsote järjestää kevään aikana infotilaisuuden Jaalan sote-palveluista.

Osallistu Jaalan kuntalaisiltaan 25.2.

Jaalan kuntalaisillassa keskustellaan asukkaiden, yhdistysten, Kymsoten ja Kouvolan kaupungin edustajien kanssa yhteisötilan käynnistämisestä Jaalassa sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä.