Ajankohtaista

Esteettömyysfoorumi ja -messut 27.9.2023 – osallistu livenä tai verkossa!

Kouvolan ensimmäinen esteettömyysfoorumi nostaa esille esteettömyys- ja yhdenvertaisuuskysymyksiä ja nykytilaa Kouvolassa monesta näkökulmasta. Kaikille avoimessa tilaisuudessa kuullaan puheenvuorot mm. yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenmanilta ja Invalidiliiton esteettömyysasiantuntija Ari Kurpalta. Tilaisuuden aluksi voit tutustua alan toimijoihin esittelypisteillä.

Puheenvuorot striimataan ja tulkataan viittomakielellä.

Kymenlaakson hyvinvointialueen osallisuusohjelma on julkaistu

Osallisuusohjelma tukee Kymenlaakson hyvinvointialueen strategiaa, alueellista hyvinvointikertomusta ja ohjaa osallisuutta edistävää työtä. Osallisuusohjelma on Kymenlaakson hyvinvointialueen ensimmäinen ja siinä määritellään, mitä osallisuus on ja mitä se Kymenlaakson hyvinvointialueella tarkoittaa. Osallisuusohjelmassa käsitellään osallisuutta asiakkaiden ja potilaiden, asukkaiden sekä henkilöstön näkökulmasta.

Esteettömyysfoorumi ja esteettömyysmessut 27.9.2023

Kouvolan kaupunki järjestää yhdessä vammaisneuvoston kanssa ensimmäisen esteettömyysfoorumin ja esteettömyysmessut keskiviikkona 27.9.2023 Kouvolan kaupungintalon juhlasalissa. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Terveysvalvonnan projektissa löytyi Legionella-bakteeria talousvedestä kahdesta vanhusten asumisyksiköstä

Terveysvalvonta tutki Legionella-bakteerin esiintymistä talousvedessä. Kahdesta näytteenottokohteesta löydettiin Legionella-bakteereja talousvesiasetuksen mukaisen toimenpiderajan ylittävä pitoisuus. Ongelma on saatu korjattua ja sairastumisia ei ole aiheutunut. Legionella-bakteerin ennaltaehkäisemiseksi on tärkeä huolehtia, että kiinteistöjen vesijärjestelmissä käyttöveden lämpötilat ovat kunnossa.

Koivusaaren maauimalan uimavesi todettu uimakelpoiseksi

Terveysvalvonnan tällä viikolla uimavedestä ottamien lisänäytteiden bakteeripitoisuudet olivat alhaiset. Suositusta uimisen välttämisestä ei ole tarpeen jatkaa. Uimaveden laadun seuraamista jatketaan ensi viikolla.

Elovalkeat tarjoaa monta elämystä

Rakastettu kotiseututapahtuma Elovalkeat täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden tapahtuman avajaisia vietetään Orilammen majalla perjantaina 28.7. klo 18.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kuusankosken uimahalli pysyy suljettuna

Kuusankosken uimahallin märkätiloista vuotaa vettä niiden alapuolella oleviin sähkötiloihin. Turvallisuussyistä hallia ei voida avata normaalin kesäsulun jälkeen. Uimahalli on suljettuna elokuun ajan, jonka aikana asia viedään liikunta- ja kulttuurilautakunnan käsiteltäväksi.

Sivun alkuun