Ajankohtaista

Houkutteleva työpaikka tarjoaa joustoa työntekijän arkeen

Kouvolan kaupunki haluaa olla mukana vaikuttamassa perhemyönteisen työelämäkulttuurin kehittämiseen. Keskustelua perhemyönteisyyden positiivisista vaikutuksista työntekijöiden arkeen ja yritysten rekrytointeihin herätetään Talenttimagneetti -osaajien houkuttelun käynnistäminen –hankeen puitteissa yhdessä MLL Kaakkois-Suomen piirin ja MIB Kymenlaakson kanssa. Tavoitteena on nostaa esiin Kouvolan ja koko Kymenlaakson monipuolisia uramahdollisuuksia ja seutua lapsiperheille ideaalina asuinympäristö.

Mietityttääkö oma tai läheisen päihteidenkäyttö? – Alkoholinkäytön itsearvioinnin ja -hoidon digihoitopolku helposti verkosta

Alkoholinkäytön itsearvioinnin ja itsehoidon digihoitopolku on julkaistu Kymsoten asiointipalvelussa 8.9.2021. Itsearvioinnin ja -hoidon avulla oman alkoholinkäytön tarkastelu ja tarvittaessa hoitoon ohjautuminen on asiakkaalle entistä helpompaa. Palvelu on tarkoitettu kaikille kymenlaaksolaisille, joita oma tai läheisen päihteiden käyttö mietityttää.

Lux Like Kouvola! – valotaidetta Kouvolan tapaan

Kouvola saa oman valotaidetapahtuman, kun Lux Like Kouvola! -valotaidetapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran 29.10.─7.11. Kaikille avoimessa ja ilmaisessa tapahtumassa esitellään kahdeksan taiteilijan ja ryhmän teosta kolmessa eri paikassa kymmenen päivän ajan klo 18-21 välisenä aikana.

Kuntalaisen etu edellä

Kouvolan uuden hyvinvointipäällikön Sanna-Riitta Junnosen tausta on Kouvolassa, sosiaalityössä sekä lasten ja nuorten palveluissa. Hyvinvointia hän haluaa edistää satsaamalla peruspalveluihin ja ottamalla mukaan myös järjestöt ja yhdistykset.

Koko kylä kasvattaa Koria-Elimäki -alueella

Korian ja Elimäen alueen lasten ja nuorten parissa työskentelevät haluavat kutsua kokoon kaikki, joita nuorten hyvinvointi ja alueen viihtyvyys kiinnostavat. Tule keskustelemaan aiheesta Korian NuortenTalolla 13.9.2021 klo 17-18.

Liikuntakysely yli 65-vuotiaille kouvolalaisille

Kouvolan kaupunki haluaa kehittää liikuntapalvelujaan asukkaidensa tarpeita ja toiveita vastaaviksi. 25.8.-19.9. auki olevalla kyselyllä selvitetään yli 65-vuotiaiden kouvolalaisten liikuntatottumuksia sekä mielipiteitä kaupungin liikuntapalveluista ja -paikoista. Selvityksen tulokset auttavat Kouvolan kaupunkia liikuntaan liittyvässä suunnittelussa ja päätöksenteossa.

Kymintehtaan päiväkodissa korona-altistus – yksi lapsiryhmä karanteeniin

Kymintehtaan päiväkodin yhdessä lapsiryhmässä on Kymsoten toimesta todettu covid19-virukselle altistuminen 19.-20.8.2021. Kymsote asettaa tästä syystä 19-20.8 kyseisessä ryhmässä hoidossa olleet lapset tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin 10 vuorokaudeksi. Altistus koskee 10 henkeä.

Niinistön koulussa korona-altistus

Niinistön koulussa Valkealassa on todettu Kymsoten toimesta korona-altistus, jossa koronavirukseen sairastunut henkilö on altistanut muita tartunnalle. Altistuneita on 28 oppilasta sekä kolme henkilökunnan jäsentä.

Kymenlaakson koronatilanne pysynyt tasaisena, leviämisvaihe jatkuu

Kymenlaakson epidemiatilanne on pysynyt viimeiset kaksi viikkoa varsin tasaisena. Koronatartuntamäärissä ei ole nähtävissä viimeisen viikon jälkeenkään selvää tilanteen parantumista. Kymsoten omien tilastojen mukaan ajalla 3.-16.8.2021 on todettu 169 uutta koronavirustapausta ja kahden viikon ilmaantuvuusluku on näin 103. Uusia koronatartuntoja todettiin tänään 17. Sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta.