Yrityspalvelutalon nimeksi Kohoa synergiakeskus

Kohoa Synergiakeskus avautuu maaliskuussa.

Kouvolan Yrityspalvelutalo Oy:n hallitus on nimennyt maaliskuussa 2023 avautuvan, entisen Kauppakeskus Manskin, ”Kohoa Synergiakeskukseksi”. Talon nimi otetaan käyttöön välittömästi, ja avajaisiin mennessä myös keskuksen omistavan yhtiön nimi muuttuu Kohoa Synergiakeskus Oy:ksi. Uusi nimi kuvastaa aiempaa paremmin kasvua, oppimista ja yhteistyötä, jotka ovat yhtiön ydintavoitteita.

Kohoa Synergiakeskuksen päämääränä on parantaa yritystoiminnan edellytyksiä ja lisätä elinvoimaa alueelle keräämällä yrittäjille palvelu- ja yhteistyöverkosto saman katon alle. Kokonaisuuteen kuuluu vahva osaamisen ja kehittämisen läsnäolo korkeakoulujen ja toisen asteen oppilaitosten myötä. Kohoa Synergiakeskuksessa yhdistetään työ ja tekijät, opiskelijat ja yrittäjät sekä yhteistyökumppania etsivät. Kohoa on toimijoidensa potentiaalin moninkertaistaja sekä korkeakouluyhteistyön ja verkostoitumisen edistäjä Kymenlaaksossa.

– Kohoa Kouvolassa! Nimi viestii kasvun mahdollisuuksista ja luo positiivista mielikuvaa, se mahdollistaa kohoamisen uudelle tasolle ja rikkoo rajoja, kuvailee toimitusjohtaja Jenni Liikkanen.

– Synergiakeskus avaa yhdessä toimimisen etuja ja talon eri kohderyhmien yhdistämisen hyötyjä. Yhdessä olemme enemmän, Liikkanen toteaa.

– Latistamisen ja poteroitumisen sijaan on aika pyrkiä kohottaviin kokemuksiin ja yhteistyöhön, ja tästä nimi viestii mielestäni hyvin. Uuden luominen ja kasvaminen on usein erittäin haastavaa. Se vaatii yrittäjiltä paljon. Haasteiden ratkomisessa auttavat taloon syntyvän verkoston tuki, tiloihin sijoittuvat julkiset ja yksityiset palvelut sekä yhteistyö yrittäjien, opiskelijoiden ja korkeakoulujen välillä, hallituksen puheenjohtaja Jari Jaakkola sanoo.

Paikallisten yrittäjien, yrittäjäjärjestöjen ja Kouvola Innovation Oy:n yhdessä perustaman Kouvolan Yrityspalvelutalo Oy:n omistamaan Kohoa Synergiakeskukseen ovat sijoittumassa muun muassa LUT-yliopiston Kouvolan yksikkö, ammattikorkeakoulu Xamk, Eduko ja Kouvolan Rautatie- ja Ai-kuiskoulutus Oy KRAO. Taloon tulee myös joustavaa goworking-tilaa sekä kokous- ja neuvottelutiloja. Kohoa on alusta tapahtumille, yhteistyölle ja verkostoitumiselle.

Sivun alkuun