Yksinyrittäjien koronatuen haku avautunut Kouvolassa

rahaa kuvituskuva

Kouvolalaiset yksinyrittäjät voivat nyt hakea 2000 euron toimintatukea koronavirustilanteesta aiheutuneeseen taloudelliseen ahdinkoon. Käytännössä haku tapahtuu täyttämällä tukihakemus verkossa. Apua ja tukea hakemuksen täyttämiseen tarjoaa Kinnon yritysneuvonta.

Tuki on tarkoitettu kertakorvauksena päätoimisen YEL-rekisterissä olevan yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannuksiin sekä kirjanpito- ja muihin toimistomenoihin.

Tuen myöntämisen ehtona on yksinyrittäjän osoittama merkittävä heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronaviruksen takia 16.3.2020 jälkeen. Hakemuksessa hakijaa pyydetään vakuuttamaan, että yritystoiminta on ollut kannattavaa ennen koronaepidemiaa. Mikäli yksinyrittäjällä on verovelkaa, hänellä tulee olla Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta.

Kinnon ja kaupungin verkkosivuilta löytyy linkki, josta pääsee eteenpäin hakulomakkeelle. Itse hakuprosessi ja -lomake on toteutettu Hakosalon verkkosivuille erilliseen järjestelmään. Hakemuksen täyttäminen vaatii pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Hakosalon tukilomakkeen sivuilta osoitteesta www.hakosalo.fi/tukihakemus löytyy myös ohjeistusta tuen hakemiseen.

─ Laaditut hakuohjeet kannattaa lukea huolella ja hyödyntää tarvittaessa Kinnon yritysneuvonnasta saatavaa asiantuntija-apua tukihakemuksen tekemisessä. Kun saadaan hyvin laadittuja hakemuksia, niin hakemuksen käsittely, hyväksyminen ja maksatus etenevät sujuvasti. Tavoitteena on käsittely muutamassa arkipäivässä hakemuksen vastaanottamisesta tuen maksatukseen, kehitysjohtaja Petteri Portaankorva Kouvolan kaupungilta sanoo.

Työnjako kaupungin ja Kinnon osalta menee niin, että Kinno vastaanottaa hakemukset ja tarkistaa hakukelpoisuuden sekä tarjoaa myös tukea ja apua hakemuksen täyttämiseen. Kaupunki puolestaan tekee hakemuksiin ratkaisut sekä hoitaa maksatuksen ja raportoinnin. Yhteisenä tavoitteena oli tehdä tukiprosessista hakijalle mahdollisimman helppo ja sujuva.

Yksinyrittäjille myönnettävissä oleva tukisumma on määrärahajaon ensimmäisessä vaiheessa määritelty työ- ja elinkeinoministeriössä kuntakohtaisesti. Ensimmäisessä vaiheessa työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Kouvolan alueen yksinyrittäjätukea varten noin 1,2 miljoonaa euroa.

─ Autamme asiakkaitamme tuen hakemisessa useamman henkilön voimin. Hyvin valmisteltu hakemus läpäisee käsittelyn nopeammin ja näin saamme myös rahan liikkumaan, toteaa Kinnon yhteyspäällikkö Leena Gardemeister.

Ohjeet yksinyrittäjien koronatuen hakemiseen

Linkki tukihakemukseen

Lisätiedot:
Kouvolan kaupunki
apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell, puh. 020 615 7051, tuukka.forsell(at)kouvola.fi
kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, puh. 020 615 1287, petteri.portaankorva(at)kouvola.fi

Kouvola Innovation Oy (Kinno)
toimitusjohtaja Martti Husu, puh. 020 615 1353, martti.husu(at)kinno.fi
yhteyspäällikkö Leena Gardemeister, puh. 020 615 8191, leena.gardemeister(at)kinno.fi

Sivun alkuun