Yhdyskuntatekniikan investointiohjelmaa esitellään tekniselle lautakunnalle ensi tiistaina

Kaupungin työohjelmaan kuuluu alkuvuodesta käyttösuunnitelmien hyväksyminen. Tekninen lautakunta hyväksyy samaan aikaan myös yhdyskuntatekniikan investointikohteet. Käyttösuunnitelma ja sen investointiosa käsitellään teknisessä lautakunnassa helmikuussa.

Tekniselle lautakunnalle esitellään tiistaina 25.1. jo etukäteen investointikohteet, joille yhdyskuntatekniikka esittää määrärahoja vuodelle 2022. Kärkihankkeet RR-terminaalin rakentaminen ja Käyrälammen alueen kehittäminen on hyväksytty jo talousarviovaiheessa, nyt ovat esillä ns. perushankkeet.

Perushankkeissa suurin osa määrärahoista kohdistuu korvausinvestointeihin. Ohjelmassa on enemmistönä katusaneerauskohteet ja niitä tehdään yhteishankkeina Kouvolan Vesi Oy:n kanssa (esim. Pappilanpellon aluesaneeraus) ja Kymen Vesi Oy:n kanssa (esim. Opistontien saneeraus). Osa yhteishankkeista on aloitettu jo aiempina vuosina, mm. Vahteron aluesaneeraus ja Ummeljoen aluesaneeraus.

Myös leikkipaikkoja on esitetty investointiohjelmaan palveluverkkoselvityksessä sovitusti: tänä vuonna ohjelmaan on laitettu Kappelikadun, Kukkuramäen ja Hiivurintien leikkipaikkojen kunnostukset. Ohjelmassa on myös jokavuotiseen tapaan siltojen korjauskohteita. Tänä vuonna ohjelmassa olisi mm. Mämmälänkaaren ja Uudenkujantien sillat.

Uusinvestoinnit keskittyvät uusien asuinalueiden rakentamisiin, mm. Vatajanpuistoon. Kuusankosken Rantapuistossa tehdään vuonna 2022 lähinnä vihertöitä viime vuoden rakentamiskohteiden läheisyydessä.

Lisätietoja

Anne Ahtiainen, kaupungininsinööri
p. 020 615 8574
anne.ahtiainen@kouvola.fi

Teknisen lautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat Kouvolan kaupungin Dynasty tietopalvelussa.

Sivun alkuun