Vuorohoidon järjestäminen hätätyöhön määrättyjen huoltajien lapsille täsmennetty ohjeistus

Lapsi kurkistaa värikkään kankaan keskeltä hymyillen

Kouvolan kaupunki järjestää ilta-, yö- ja viikonloppuhoitoa kriittisten alojen hätätyöhön määrättyjen huoltajien lapsille. Ohjeistusta on päivitetty mm. vaatimus määräämisestä hätätyöhön palvelun saamisen edellytyksenä osalta.

Koronavirusepidemian kehittyminen saattaa aiheuttaa kriittisten alojen työntekijöiden määräämistä hätätyöhön normaalin työajan ulkopuolella. Kaupunki tarjoaa vuorohoitoa näiden vanhempien lapsille, joiden hoito ei muutoin järjesty ilta-, yö- ja tai viikonloppuvuoron aikana.


Vuorohoitoa akuuttitilanteessa voivat saada varhaiskasvatusikäiset ja ensisijaisesti 1.─3. luokkalaiset koululaiset sekä perusopetuksen erityislapset. Palvelua voi saada, jos perheen molemmat huoltajat tai yksinhuoltaja on määrätty hätätyöhön. Akuuttitilanteen vuorohoito järjestetään Jaakonpuiston päiväkodissa. Päiväkodissa on varauduttu työvuorosuunnittelussa hätätyöstä johtuvaan hoitotarpeeseen.

Toimi näin:

  1. Soita Jaakonpuiston päiväkotiin puh. 020 615 5302 (Eput-ryhmä) ja kerro hätätyöhön määräämisestä
  2. Tuo lapsi hoitoon. Osoite: Kalevankatu 7.
  3. Jos hätätyön äkillisyyden ja kiireellisyyden vuoksi et pääse kuljettamaan lasta vakituisesta varhaiskasvatuspaikasta, koulusta tai iltapäiväkerhosta vuorohoitoon, ilmoita lapsen varhaiskasvatuspaikkaan tai iltapäiväkerhoon tilanteesta, niin lapsen kuljetus järjestetään.

Huom! Lasta ei voi tuoda päiväkotiin, jos hänellä on lieviäkään flunssaoireita.

Lisätietoja:
asiakasvastaava Satu Hyytiä, Kouvolan kaupungin varhaiskasvatus, puh. 020 615 5985, satu.hyytia(at)kouvola.fi

Jaakonpuiston varhaiskasvatusyksikön johtaja Tanja Pohjola tai varajohtaja Merita Vainio puh. 020 615 8405

Sivun alkuun