Vuoden liikuttaja 2020 -palkinto kaupungin Liikkuvakouvola-somekanavalle!

Johanna Immonen ja Heidi Haapiainen palkintotilaisuudessa

Kymenlaakson urheilugaalassa nostetaan esiin kymenlaaksolaista liikunta- ja urheilukulttuuria. Vuoden 2020 palkinnot jaettiin perjantaina verkkotapahtumassa.

”Kymenlaakson monipuolisimmasta liikuntatarjonnasta vastaa Liikkuvakouvola.” Näin todetaan palkintoperusteissa. Kaupungin somekanava sai Kouvolan vuoden liikuttaja 2020 -palkinnon perjantaina Kymenlaakson urheilugaalassa. 

Kyseessä on Kouvolan kaupungin liikkumaan aktivoinnin ylläpitämä kanava, joka löytyy Facebookista, YouTubesta ja Instagramista. Kanavaa ylläpitävät liikunnanohjaajat Johanna Immonen ja Heidi Haapiainen.

Kanavalta löytyvät esimerkiksi paikalliset liikuntamahdollisuudet, erilaiset treenivideot ja liikuntapalvelujen ajankohtaiset tiedotteet. Esimerkkinä hauskasta ideasta on video, missä lapsiperheen vanhempia kannustetaan hyödyntämään pulkkaa treenivälineenä. 

Haapiainen ja Immonen arvelevat, että videoissa parasta on tekemisen meininki ja helposti lähestyttävyys. 

– Meillä on toiveena, että ihmiset saisivat näistä videoista liikuntavinkkejä omaan arkeensa, Haapiainen sanoo. 

Liikkuvakouvolan Facebookissa on yli 3500 seuraajaa ja videot tavoittavat parhaimmillaan yli 10 000 ihmistä. Ensimmäinen yhteinen treenivideo syntyi 2017. 

– Aluksi videoita julkaistiin somessa harvakseltaan, mutta suosion kasvaessa alettiin niitä tekemään enemmän. On ollut ilo huomata, että vuosien aikana ote videoiden tekemiseen on kehittynyt, Immonen sanoo. 

Videoiden tavoittavuus on toisinaan yllättänyt tekijätkin. 

– Olemme saaneet paljon positiivista palautetta monilta ikäryhmiltä, joka totta kai tuntuu hyvältä ja motivoi meitä, Haapiainen kertoo. 

Korona lisäsi Liikkuvakouvolan kanavien merkitystä entisestään. Vuoden 2020 aikana esimerkiksi Facebookissa seuraajien määrä lisääntyi noin tuhannella. Myös YouTube-kanavan tilaajia on vuoden 2020 aikana tullut lisää, vaikka järjestelmällistä markkinointia kanavan olemassaolosta ei ole tehty. 

Immonen ja Haapiainen kiittävät Kymenlaakson liikunta ry:tä saamastaan palkinnosta koko liikkumaan aktivoinnin tiimin puolesta. 

– Haluamme myös kiittää meidän seuraajia ja mukana liikkujia. Olemme vahvasti uskoneet omaan tekemiseen ja saatu täysi tuki myös työnantajan puolelta. 

Lisätiedot: 

Heidi Haapiainen, liikunnanohjaaja, p. 020 615 6374 

Johanna Immonen, liikunnanohjaaja, p. 020 615 7551