Veneilykausi käyntiin – Kimolan kanava avautuu 13.5. 

veneiden kiinnitys odotuslaiturissa

Veneilykausi Kimolan kanavalla saadaan käyntiin perjantaina 13.5.2022 klo 9.00. Kouvolan tunnetuimmassa veneilykohteessa pääsee kokemaan ainutlaatuisen kalliotunnelin sekä kahdentoista metrin sulutuksen.

Kimolan kanava avautuu toiseen kokonaiseen veneilykauteensa perjantaina 13.5.2022. Avauspäivänä kanava avautuu poikkeuksellisesti klo 9.00, muina päivinä jo klo 7.00. 

Kimolan kanavan erikoisuutena on 12 metrin sulutuskorkeus ja noin 70 metriä pitkä venetunneli. Sulun alueen opastusta veneilijöille on lisätty ja kanavaan tutustuvien turvallisuutta sulun alueella liikkumisessa on parannettu. Sulun alueella palvelee kesäkahvila ja maanteitse kanavaan tutustumaan tuleville on käytössä hyvät pysäköintialueet. 

Kanavan kahvila palvelee jo avauspäivänä perjantaina 13.5. sekä viikonloppuisin toukokuussa lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–19. Kesäkuusta alkaen kahvila on avoinna päivittäin klo 11–19. 

Virtakiven vierassataman palvelut täydentyvät  

Reitin päätepiste on Kouvolassa Voikkaalla, jossa palvelee Virtakiven vierassatama ja sen läheisyydessä oleva Virtakiven Sauna. Virtakiven Saunalla pääsee saunomaan ja nauttimaan ravintolapalveluista. 

Virtakiven vierassataman palvelut paranevat tänä kesänä mm. polttoainejakelun myötä. Vierassataman venepaikkavaraukset toimivat mobiilivarauksella ja paikan varaus on välttämätön. Satamassa on näkyvillä puhelinnumero, jota kautta varaus tehdään. Venepaikkavarauksen voi tehdä vuorokaudeksi kerrallaan ja varaus alkaa siitä hetkestä, kun varaus tehdään. 

Vierassatamassa on vuokrattavana polkupyöriä, joilla pääse mukavasti tutustumaan ympäristöön. Lähin bussipysäkki on noin 400 metrin päässä satamasta ja sieltä on yhteys Kouvolan Matkakeskukseen ja muihin Kouvolan kohteisiin. 

Veneiden vesillelaskupaikka on Hirvelän kotisatamassa, vähän matkan päässä vierassatamasta. 

Kanavan omistaa Kouvolan kaupunki, ja sen ylläpidosta vastaavat Kouvolan lisäksi Iitin ja Heinolan kunnat. Kanavan rakennuttamisesta vastasi Väylävirasto. 

Lisätietoa: 

Matkailupäällikkö Raija Sierman, raija.sierman@kouvola.fi, p. 020 615 8254 

Kunnossapitoinsinööri Santeri Salonen, p. 020 615 4013, santeri.salonen@kouvola.fi 

Ajantasaista tietoa Kouvolan veneilykesästä VisitKouvolan verkkosivuilla 

Sivun alkuun