Vauvojen värikylpy on tämän syksyn hitti

Lastenkulttuurissa hitiksi nousseet vauvojen värikylvyt tarjoavat vanhemmalle ja lapselle yhteisen hetken, jossa voi maalata vaikka mustikalla.

Iloinen vauva ja teksti "värikylvyt"

Marjoja, soseita, eri materiaalien tunnustelua. Tuoksuja ja värejä. Vauvojen värikylvyissä leikitään väreillä, maalataan marjoilla ja aktivoidaan eri aisteja. Tärkeää on myös yhdessäolo.

– Värikylpy on vanhemman ja lapsen iloinen yhteinen hetki. Tärkeää on yhdessäolo ja aistikokemukset, värikylpyjen ohjaaja Irma Frantsila kertoo.

Värikylvyt ovat olleet Kouvolassa hitti.

– Ensimmäiset ryhmät täyttyivät jo ennen kuin ehdimme laittaa niistä isompaa ilmoitusta, kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa sanoo.

Värikylpypajoja pidetään nyt syksyllä Kouvolan ja Kuusankosken kirjastoissa turvavälejä noudattaen. Vauvoille ja taaperoille on omat ryhmänsä, mukaan voi tulla jo nelikuisen vauvan kanssa. Yhteen ryhmään mahtuu kerralla kahdeksan lasta, kukin yhden aikuisen kanssa.

Aikuisille on vahva kasvomaskisuositus, jota vanhemmat ovat hyvin noudattaneet.

Värikylpytoiminta sai alkunsa 2000-luvun alussa Porin lastenkulttuurikeskuksessa, ja ohjaajat koulutetaan edelleen siellä. Kouvolassa värikylpytoiminta on osa kaupungin kulttuuripalveluiden kulttuurikasvatusta. Toiminta saa tukea kaupungin rahaston avustuksesta.

Syksyn viimeiset värikylpypajat lapsiperheille Kuusankosken kirjastossa 5.11. Ohjaajana koulutettu värikylpyohjaaja Maija-Kaisa Pitkänen.

  • Taaperot 12-24kk klo 10.15-11
  • Vauvat 4-11kk klo 12.15-13

Lisätietoja

Jaana Vuorio-Palmumaa
kulttuurikasvatuskoordinaattori

020 615 8591, jaana.vuorio-palmumaa(at)kouvola.fi

Sivun alkuun