Kuntalaisille suunnattu verkkokysely uuden virkistysuimahallin toiminnoista avautuu perjantaina

Urheilupuiston uimahallista kuva, missä näkyy kaikki radat.

Kysely kokoaa yhteen kuntalaisten toiveita uuden virkistysuimahallin suhteen. Kysely on osa laajempaa, kevään aikana tehtävää tarveselvitystä, joka toimii jatkossa hankesuunnittelun tukena.

Kuntalaisille ja uimahallin käyttäjille suunnattu kuntalaiskysely halliin liittyvistä toiveista aukeaa verkossa perjantaina 23.4.2021.

Kysely löytyy osoitteesta www.sportvenue.fi/uimahallikysely sekä kaupungin nettisivuilta ja somesta. Se on avoinna 9.5.2021 asti.

Kysely on osa laajempaa tarveselvitystä, joka kokoaa yhteen kuntalaisten toiveet virkistysuimahallin suhteen.

– Kartoitamme kyselyllä kuntalaisten ja käyttäjien toiveita virkistysuimahallin toiminnallisuuksien suhteen. Nyt selvitetään, mitä virkistysuimahalliin halutaan ja miksi sinne tullaan. Koko tarveselvityksessä huomioidaan lisäksi myös nykyisten hallien kävijämäärät ja käyttäjäprofiilit sekä tulevaisuuden väestökehitys. Tarkoituksena on arvioida, miten paljon virkistysuimahallilla tulee olemaan käyttäjiä ja minkä tyyppisiä toimintoja sinne toivotaan. Myös kustannuksia pohditaan, Sport Venuen Jarno Rekonius kertoo.

Uimahallikysely käsittää kymmenisen kysymystä. Siihen voivat vastata kaikki uimahalliasiasta kiinnostuneet kuntalaiset.

Seuroille ja muille sidosryhmille on tulossa oma, erillinen, kohdennettu, kyselynsä huhtikuun lopulla.

**

Sekä kuntalaiskyselyn että tarveselvityksen toteuttaa tamperelainen Sport Venue Oy, joka vastasi myös Kouvolan vuoden 2018 uimahalliverkkoselvityksestä.

Nyt tehtävää tarveselvitystä käytetään tukena myös myöhemmässä hankesuunnittelussa. Tarveselvitys valmistuu toukokuun lopulla.

– Haluamme osallistaa kuntalaiset ja uimahallin käyttäjät mukaan suunnitteluun. Nyt kuullaan käyttäjien näkemyksiä. Uudesta virkistysuimahallista on tarkoitus tulla nykyaikainen, moderneilla toiminnoilla varustettu ja sen suunnittelussa pitää katsoa pitkälle tulevaisuuteen. On tärkeää, että halliin suunniteltavat toiminnallisuudet tukevat myös tulevaisuuden käyttäjiä, liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen sanoo.

Kokonaisuudessaan tarveselvityksessä katsotaan muun muassa uuden virkistysuimahallin arvioitua kävijämäärää, kokoa, haluttuja toiminnallisuuksia sekä taloutta. Pohjana ovat niin nykyisten hallien kävijämäärät ja -profiilit kuin väestökehitysennusteetkin. Pohjana on myös dataa aiemmasta uimahalliverkkoselvityksestä sekä yhteenveto erillisestä sijaintiselvityksestä.

Tulevan uimahallin sijaintiin se ei ota vielä kantaa.

Sport Venue valittiin tarveselvityksen tekijäksi avoimella kilpailutusmenettelyllä maaliskuun lopulla.

Linkki kyselyyn www.sportvenue.fi/uimahallikysely

Lisätietoja:

Jarno Rekonius, järjestelmäasiantuntija, Sport Venue, p. 050 4853387, jarno.rekonius@sportvenue.fi

Teemu Mäkipaakkanen, liikuntapäällikkö, p. 020 6158228, teemu.makipaakkanen@kouvola.fi