Koronatiedote Kouvolan liikunta- ja urheilutoimijoille 15.4.2021

Leviämisvaiheen rajoitukset jatkuvat Kouvolassa huhtikuun loppuun

Koronatilanne Kymenlaaksossa on kääntynyt parempaan suuntaan viimeisen viikon aikana. Muutoksen pysyvyyttä on kuitenkin vielä vaikea ennustaa. Kymsoten tiedote asiasta löytyy täältä: https://korona.kymsote.fi/kymenlaakson-koronatilanteessa-nahtavissa-parempaa-leviamisvaihe-jatkuu/

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmän suosituksen ja Sosiaali- ja terveysministeriön kunnille 12.4. lähettämän ohjauskirjeen mukaisesti Kouvolan kaupunki jatkaa leviämisvaiheen rajoituksia huhtikuun loppuun. Rajoitukset on nähtävissä täällä: www.kouvola.fi/koronavirus

Tartuntojen määrä on Kymenlaaksossa vielä kaksi viikkoa sitten ollut ennätyskorkea. Myös valtakunnallisesti tarkasteltuna olemme edelleen kärkipäässä Suomen tartuntaluvuissa muihin maakuntiin verrattuna. On erittäin tärkeää, että saamme nyt vakiintumaan tämän hyvän kehityssuunnan ja pääsemme kesää kohti matalassa tartuntatilanteessa. Rajoituksia voidaan alkaa purkaa hallitusti toukokuussa jos tartuntatilanne jatkaa laskuaan. Purkamisessa otetaan etusijalla huomioon lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rajoitusten helpottaminen.

Jos tartuntatilanne lähtee vielä huhti-toukokuussa nousuun on mahdollista, että myös kesäkuussa joudutaan edelleen noudattamaan tiukkoja rajoituksia. Pyritään siis nyt siihen, että hyvä kehitys saadaan hyödynnettyä ja tartuntatilanne painettua seuraavien viikkojen aikana pysyvästi alas. Silloin pääsemme vapaammin harrastamaan kesällä.  

Yksityisiä liikuntatiloja koskeva tilapäinen sulkemismääräys (tartuntatautilaki 58g) on voimassa Kymenlaaksossa 23.4. saakka. Aluehallintovirasto tekee päätöksen siitä, jatkuuko määräys tästä eteenpäin ja tiedottaa asiasta. Jaamme aluehallintoviraston tiedotteet myös kaupungin kanavissa.

Terveisin,
Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén, johanna.franzen@kouvola.fi