Valtakunnan virallinen kylähullu valittiin Kouvolasta

Valtakunnan 15. viralliseksi kylähulluksi on valittu kouvolalainen kyläaktiivi Jukka Naukkarinen Ummeljoelta. Valinta paljastettiin virallisessa nimeämistilaisuudessa 31.8. Ääneskosken Koivistonkylällä.

Valtakunnan virallinen kylähullu on arvonimi, jonka arvoiseksi valitaan joka toinen vuosi henkilö, joka on erityisellä tavalla kunnostautunut kylätoiminnan tiennäyttäjänä.

Valtakunnan Virallinen Kylähullu toimii suomalaisen kylätoiminnan tiennäyttäjänä, tulevaisuuden väkevänä visioijana, joka ennakkoluulottomasti itsensä peliin laittaneena ja vahvalla tahtotilalla on saanut merkittävää jälkeä aikaan kylätoiminta- ja yhdistystoiminnassa.

Jussi Naukkarinen on puurtanut pyyteettömästi ja pitkäjänteisesti Ummeljoen kylätoiminnan eteen. Toiminta on näkynyt kylällä erilaisina tapahtumina ja tempauksina, joissa myös kylän nuoriso on osattu ottaa huomioon. Rohkeasti tuumasta toimeen käynyt Naukkarinen on saanut kyläläiset mukaan välillä myös hullumpiinkin ideoihin.

Ummeljoen kyläyhdistys sai alkunsa yhdeksän vuotta sitten Jukka Naukkarisen lehti-ilmoituksesta, jossa tämä kyseli kyläläisiä mukaan uuden yhdistyksen toimintaan. Osoituksena aktiivisuudesta Ummeljoki on valittu myös vuoden kymenlaaksolaiseksi kyläksi vuonna 2017.

Ennen Naukkarisen valintaa titteliä piti hallussaan Matti Hämäläinen Äänekosken Koiviston kylältä. Viimeiseksi valittu virallinen kylähullu vastaa seuraajansa valinnasta ja nimittää valintaraadin valitsemaan seuraavan Virallisen Kylähullun vuonna 2021.

Sivun alkuun