Uudistuvia palveluverkkoja esitellään asukasilloissa

Kouvolan kaupungin tarjoamat laajat palveluverkostot uudistuvat tulevaisuudessa ja tuovat muutoksia asukkaiden arkeen. Kasvatuksen ja opetuksen, asumisen ja ympäristöasioiden sekä liikunnan ja kulttuurin palveluverkkoselvityksiä esitellään lokakuussa viidessä eri keskustelutilaisuudessa.

Asukasilloissa esitellään seuraavia palveluverkkoselvityksiä: varhaiskasvatus, perusopetus, lukio, nuorisopalvelut, liikunta, leikkipaikat, venepaikat ja puistojen hoitoluokitus.  

Selvityksistä ja niiden vaikutuksista kouvolalaisten arkeen on mahdollisuus keskustella kaikille avoimissa tilaisuuksissa: 

  • keskiviikkona 2.10. Kymenlaakson opisto, Inkeroinen (Marintie 9) 
  • torstaina 3.10. Valkealan lukion auditorio (Lukionkaari 8) 
  • tiistaina 8.10. Elimäen seurakuntakeskus (Vanhamaantie 15) 
  • keskiviikkona 9.10. Kuusankoskitalo, Kuusaasali (Kymenlaaksonkatu 1)
  • torstaina 10.10. Kouvolatalo (Varuskuntakatu 11) HUOM! Tilaisuus videoidaan suorana lähetyksenä klo 18 alkaen. 

Tilaisuudet ovat samansisältöisiä ja alkavat klo 17.30 kahvin merkeissä. 

Voit jättää oman kysymyksesi asiantuntijoille tai kertoa oman mielipiteesi ennakkoon täyttämällä lomakkeen osoitteessa www.kouvola.fi/palveluverkko. Verkko-osoitteessa voi myös seurata asukasiltaa Kouvolatalolta 10.10.  

Palvelujen tarkastelua kaikilla toimialoilla 

Kouvola syntyi kymmenen vuotta sitten kuuden kunnan yhteenliittymänä. Väestömäärä on sen jälkeen vähentynyt yli kuudella tuhannella; ikääntyvien määrä nousee ja lasten määrä vähenee. Silti kaupungin palveluverkko on edelleen pääosin kuuden kunnan peruja. 

Eri palveluverkkojen kriittinen tarkastelu sai vauhtia huhtikuussa, kun Kouvolan kaupunginhallitus asetti talouden sopeuttamistavoitteeksi 20 milj. euroa, ja velvoitti siten toimialat laatimaan selvitykset palveluverkkojensa nykytilasta ja kehittämisehdotuksista.  

Elokuun loppuun mennessä valmistuneissa selvityksissä tarkastellaan Kouvolan palveluja kokonaisuutena suhteessa väestömäärään ja asutuksen sijaintiin. Palveluverkkoselvitykset koskevat seuraavia kunnallisia palveluita: varhaiskasvatus, perusopetus, lukio, nuorisopalvelut, liikunta, leikkipaikat, venepaikat ja puistojen hoitoluokitus. 

Palveluverkkoselvitykset on käsitelty elo-syyskuun aikana toiminnasta vastaavissa lautakunnissa ja ne etenevät kaupunginvaltuustoon syksyn aikana. 

Lisätietoja: www.kouvola.fi/palveluverkko 

kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi, 020 615 7727, veikko.niemi@kouvola.fi 

liikunta- ja kulttuurijohtaja Vesa Toikka 020 615 3831, vesa.toikka@kouvola.fi 

tekninen johtaja Hannu Tylli 020 615 8570, hannu.tylli@kouvola.fi 

Sivun alkuun