Uudet pientalotontit hakuun – tontteja jokimaisemassa sekä keskustan palvelujen läheisyydessä

Jokimaisema talvella. Rannalla taloja.

Joulukuun puolivälissä avautuu haku 50 uudelle pientalotontille: Kuusankoskella Kaaritielle ja Kantokujalle sekä Kouvolassa Vatajanpuistoon ja Haanojanpihalle. Tontteja jokinäkymällä on harvoin tarjolla. Nyt on mistä valita.

Kohtuuhintaisia tontteja löytyy Kouvolassa moneen lähtöön ja erilaisissa miljöissä. Vielä loppuvuodesta saadaan haettavaksi jopa 50 uutta omakotitonttia. ”Mukana on mm. kuusi uutta pientalotonttia Kuusankosken Kaaritiellä, upealla sijainnilla lähellä joen rantaa”, sanoo kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti, joka vastaa Kouvolan kaupungin tonttivarannosta. ”Nyt on erinomainen tilaisuus päästä rakentamaan Kymijoen rannan äärelle” jatkaa Suoknuuti.

Varattavana monenlaisia tontteja ympäri kaupunkia

Seuraavassa kaupungingeodeetti Suoknuuti kertoo asuinalueista, joilla uudet tontit sijaitsevat.

Kaaritie, Kuusankoski (6 uutta tonttia)

– Loistavalla sijainnilla Kymijoen upeassa jokimaisemassa, lähellä Kuusankosken keskustan palveluja.

Kantokuja, Kymintehdas/Kuusankoski (7 uutta tonttia)

– Joen läheisyys luo tunnelmaa asuinalueelle. Myös Kymijoen ulkoilureitti on lähellä.

Vatajanpuisto, Kouvola (20 uutta tonttia)

– Toisella puolella alavat Kymijokeen päättyvät pellot, toisella jyrkkärinteinen Töröstinmäki kuntoratoineen. Keskustaan ei ole pitkä matka, ei myöskään Katajaharjun kauppakeskuksiin.

Haanojanpiha, Kouvola (17 uutta tonttia)

– 17 pientä ”citytonttia” keskustan tuntumassa. Kävelymatkan päästä löytyy kaikki tarvittava – niin päiväkoti ja koulut kuin rautatieasema sekä kaupungin keskustakin. Lähellä on laaja Haanojan puistoalue puroineen ja siltoineen.

Uusien tonttien ensimmäinen hakuaika on 16.12.2022-31.12.2022. Jäljelle jäävät tontit siirtyvät hakuajan jälkeen jatkuvaan hakuun.

Jatkuvassa haussa lisää tontteja

Kaikissa isommissa Kouvolan taajamissa on tarjolla rakentamattomia pientalotontteja, joista valita sen oman itselle mieluisen paikan. Voit selata tontteja joko karttapalvelumme kautta tai tutustua tonttien aluekuvauksiin kaupungin verkkosivuilla. Sivuilla näet tonttien sijainnit sekä tarkemmat tiedot, kuten pinta-alat ja vuokrahinnat. Karttapalvelussa on tarjolla aina ajanmukaisin tieto saatavista tonteista.

Lisätietoa:

kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti, puh. 0206155436, sami.suoknuuti@kouvola.fi

Tutustu kaikkiin vapaisiin tontteihin: Asu kuin asut – Tontit asumiseen Kouvolan kaupungin verkkosivuilla

Kouvolan asuntopoliittisten linjausten mukaan Kouvolaan luodaan tulevaisuuden tarpeita vastaavat asuinalueet sekä rakennetaan kaupunkikonsernin omaa asuntotarjontaa. Tavoitteena on rakentaa monipuolisia ja kilpailukykyisiä asuinympäristöjä. Asuntopoliittiset linjaukset antavat suunnan, kuinka nämä toteutetaan maankäytön suunnittelun ja kaavoituksen, rakentamisen ja asuntotuotannon avulla. Päivitetyssä kaupunkistrategiassa asumisen teemana on: Kouvola on turvallinen kotipesä. Kouvolassa voi elää itselleen sopivaa, hyvää ja aktiivista arkea. Kaupunki haluaa kehittää kaikille sopivia asumisen ratkaisuja.

Sivun alkuun