Uuden uimahallin hankesuunnitelmaa käsitellään lautakunnassa 19.4.

Mikäli lautakunta hyväksyy hankesuunnitelman, siirrytään toteutussuunnitteluun. Tavoitteena on, että uutta uimahallia päästään rakentamaan kesäkuussa 2024 ja halli valmistuu syksyllä 2026.

Liikunta- ja kulttuurilautakunta käsittelee Kouvolan keskustan Urheilupuistoon kaavaillun uuden uimahallin peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelmaa 19.4. kokouksessaan.

Mikäli lautakunta hyväksyy hankesuunnitelman, siirrytään toteutussuunnitteluun. Tavoitteena on, että uutta uimahallia päästään rakentamaan kesäkuussa 2024 ja halli valmistuu syksyllä 2026.

Monipuolisemmat palvelut, lisää allaspinta-alaa

– Tuleva, nykyaikainen uimahalli tarjoaa olemassa olevia halleja monipuolisemmat ja asiakaslähtöisemmät palvelut. Merkittävimpänä erona nykyiseen verrattuna on 8-ratainen 50-metrinen allas, joka karkeasti arvioiden nelinkertaistaa nykyisen Urheilupuiston uimahallin allaspinta-alan, kaupungin liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen kertoo.

Uimahallin palveluvalikoimaan kuuluvat hankesuunnitelmaesityksessä lisäksi muun muassa terapia-allas, nuoriso- ja opetusallas, hyppyallas, kahluuallas, poreallas, kylmäallas sekä uimahallin muut tuki- ja oheispalvelut.

Uuden hallin suunnittelussa on lähtökohtana esteettömyys. Se toteutuu parkkihallista altaaseen asti, myös peseytymis- ja saunatiloissa.

Urheilupuiston nykyisen uimahallin laajennus ja peruskorjauksen tavoitehinta-arvio oli keväällä 2022 yhteensä 28,75 miljoonaa euroa. Tarkentunut kustannusarvio on 32,8 miljoonaa euroa.

Kustannusten nousua selittävät osin tarkentuneet tilatarpeet: suunnitelmiin on lisätty muun muassa poreallas, kylmävesiallas ja kaupungin liikuntapalvelujen tilat. Lisäksi asiaan vaikuttaa yleinen kustannustason nousu, joka on lisännyt hankkeen kustannuksia noin 2,3 miljoonalla eurolla.

Kaupunki hakee tänä vuonna hankkeelle opetus- ja kulttuuriministeriöltä liikuntapaikkojen perustamisavustusta. Mikäli haettava 0,75 miljoonan avustus saadaan, kaupungin maksuosuudeksi uimahallista jää noin 32,0 miljoonaa euroa.

Kustannusten nousuun on varauduttu kaupungin talousarviossa ja -suunnitelmassa, jossa hankkeelle on varattu vuosille 2023–2026 yhteensä 37,38 miljoonaa euroa.

Tutustu liikunta- ja kulttuurilautakunnan listalla olevaan uimahallin hankesuunnitelmaan (Dynasty)

Lue lisää uuden uimahallin infosivuilta:

kouvola.fi/uusiuimahalli

Sivun alkuun