Urheiluseurojen yhteistyö tiivistyy Menesty nuuskatta! -iltaan elokuussa

Kouvolalaiset urheiluseurat laittoivat hynttyyt yhteen edistääkseen nuuskattomuutta kouvolalaisessa urheilussa. Kampanja tiivistyy elokuussa yhteiseen teemailtaan.

Tupakointi on Suomessa vähentynyt kaikissa ikäryhmissä, mutta nuuskan käyttö sen sijaan on lisääntynyt varsinkin nuorilla. Urheilu yhdistetään terveelliseen elämäntapaan ja urheilijat ovat esikuvia muille ihmisille.

Vuoden 2019 alussa Kouvolan kaupunki ja paikalliset urheiluseurat päättivät laittaa hynttyyt yhteen edistääkseen nuuskattomuutta kouvolalaisessa urheiluseuratoiminnassa.

Kampanjassa seurat haluavat kannustaa seuratoimintaa nuuskattomaksi. Nuuskattomuuden edistäminen palvelee kaikkia tahoja ja ennen kaikkea edesauttaa urheilijoita menestymään. Nuuskan nikotiini supistaa verisuonia, mikä nostaa verenpainetta ja sydämen syketasoa. Tästä syystä nikotiinia käyttävän urheilijan sykereservi on kapeampi kuin kilpailijalla, joka ei käytä nikotiinia. Yhteistyön tavoitteena on tässä vaiheessa edistää erityisesti alle 18-vuotiaiden junioreiden nuuskattomuutta.

Kampanjan ensimmäisessä vaiheessa mukana olevien seurojen junioreille on teetetty nuuskakysely, jonka tulokset julkaistaan elokuussa 26.8. yhteisessä Menesty nuuskatta! -teemaillassa, johon kutsutaan kaikkien mukana olevien seurojen 12–18 -vuotiaat juniorit. Ilta on rakennettu niin, että se toimii yhtenä harjoituskertana. Illan aikana kuullaan myös nuuska-faktoja urheilun näkökulmasta. Tilaisuuden juontaa nuorille tuttu tubettaja, Kouvolasta kotoisin oleva Herbalisti.

Kyselyn ja tapahtuman lisäksi seurat ovat toteuttaneet yhteistyössä videon, jonka tarkoituksena on positiivisella tavalla kannustaa nuoria urheilijoita nuuskattomuuteen. Video julkaistaan Menesty nuuskatta! -illassa.

­ – Haluamme tsempata nuoria urheilijoita kieltäytymään nuuskasta, ja antaa nuorille ja heidän kanssaan toimiville aikuisille eväitä nuuskan käyttöön puuttumiseen sekä muistuttaa myös aikuisia olemaan nuuskattomia urheiluyhteyksissä, EHYT ry:n Etelä-Suomen aluekoordinaattori Heli Vaija kommentoi.

Kampanjassa ovat mukana: Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Kouvolan liikuntapalvelut, Kouvolan ehkäisevä päihde- ja mielenterveystyö, Kouvolan nuorisopalvelut, Kymenlaakson liikunta ry, KooKoo, Pokli ry, Kouvolan Pallonlyöjät, Kouvot, Sudet Salibandy ja Sudet jalkapallo. Toimintaa tukee OP Kymenlaakso.

Lisätietoja nuuskattomuudesta: http://smokefree.fi/.

Lisätietoja:
Heli Vaija
aluekoordinaattori Etelä-Suomi
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
044 510 0228
heli.vaija@ehyt.fi

Laura Sillanpää
ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori
Kouvolan kaupunki
040 489 9311
laura.sillanpaa@kouvola.fi

Sivun alkuun