Tuulettuvien biojäteastioiden toimitukset viivästyneet astiatoimittajan vaikeuksien vuoksi

Ruskea biojäteastia nurmikolla

Tuulettuvien biojäteastioiden toimitukset Kouvolan, Kotkan ja Haminan keskustaajamien omakoti- ja paritaloille ovat osin viivästyneet astiatoimittajan kohtaamien logististen ja tuotannollisten vaikeuksien vuoksi. Alueiden omakoti- ja paritaloille tuli biojätteen lajitteluvelvoite toukokuun alussa, mutta osalla tuulettuvan biojäteastian tilanneista kiinteistöistä kuljetukset käynnistyvät myöhemmin kesällä, kunhan astiat ovat saapuneet.

Astiatoimitukset jatkuvat kesäkuulle

Kymenlaakson Jäte on tilannut noin 5000 tuulettuvaa biojäteastiaa omakoti- ja paritalojen biojätekeräystä varten. Tähän mennessä yhtiö on saanut noin 3000 tilaamaansa astiaa. Ensimmäinen erä saapui 11.3. ja nämä astiat on jo toimitettu kiinteistöille. Seuraavat astiaerät saapuivat 29.4. ja 13.5., ja niiden jakelu kiinteistöille on parhaillaan käynnissä.

– Loput astiat toimitetaan asiakkaille sitä mukaa kuin niitä saadaan valmistajalta. Tämänhetkisen arviomme mukaan astioiden toimitus menee kesäkuulle, toteaa Kymenlaakson Jätteen kuljetuspalvelupäällikkö Mervi Haukkala.

Tuulettuvien biojäteastioiden tilausmäärät ja toimitukset kunnittain:

  • Kouvola: noin 2000 tilattua astiaa, toimitukset ovat alkaneet ja jatkuvat kesäkuulle.
  • Kotka: noin 1900 tilattua astiaa, toimitukset alkavat viikolla 21 ja jatkuvat kesäkuulle.
  • Hamina: noin 800 tilattua astiaa, toimitukset alkavat kesäkuussa.

Tuulettuvaa biojäteastiaa voi odottaa rauhassa

Koska viivästykset eivät johdu palvelun tilanneista asukkaista tai Kymenlaakson Jätteestä, asukkaiden ei tarvitse olla asiasta huolissaan.

– Viestimme asukkaille on, että odottakaa kaikessa rauhassa. Ottakaa biojäteastia käyttöön sitten, kun se pihaan ilmestyy. Astian sisältä löytyvät lajitteluohjeet ja ohjeet astian käyttöön. Astian myöhästymisen vuoksi ei tarvitse ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, vaan voi jäädä rauhassa odottamaan astian ilmestymistä pihaan, Mervi Haukkala ohjeistaa.

Biojäteastiat lisätään tyhjennysreiteille vasta sen jälkeen, kun ne on toimitettu asiakkaille.

Astiatoimitusten tilannetta ja edistymistä voi seurata osoitteessa www.kymenlaaksonjate.fi/bio.

Sivun alkuun