Tulevan hallituskauden turvallisuuspolitiikkaa Kouvolan turvallisuuskonferenssissa

Turvallisuustapahtuman logo, taustalla kaupungintalo etualalla teksti: Kouvolan turvallisuus

Ajankohtaiset turvallisuuspoliittiset aiheet sekä kevään 2023 eduskuntavaalien jälkeinen turvallisuuspolitiikka ovat keskiössä Kouvolan turvallisuuskonferenssissa 24.10.2022.

Kolmatta kertaa järjestettävän Kouvolan turvallisuuskonferenssin pääpuheenvuorot ovat ajankohtaisempia kuin koskaan. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut Suomessa mittavia turvallisuustoimia, joita avataan Kouvolan kaupungintalolla järjestettävässä turvallisuuskonferenssissa 24.10.2022.

Tapahtuman pääantia on ensi vuoden eduskuntavaaleja varten järjestettävä ulko- ja turvallisuus-poliittinen “vaalitentti”, jossa eri puolueiden edustajat avaavat kantojaan vaalien jälkeisestä turvallisuuspolitiikasta teemalla: Turvallisuuspolitiikka tulevalla hallituskaudella – muutoksia vai jatkuvuutta?
Myös poliittiset nuorisojärjestöt pääsevät käymään keskustelua Suomen turvallisuuspoliittisesta suunnasta. 

Pääministeriehdokkaiden paneelin lisäksi konferenssin pääpuhujia ovat puolustusministeri Antti Kaikkonen sekä Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola. Päivän aikana paneudutaan muun muassa puolustusjärjestelmämme kehittämiseen, Euroopan ja Itämeren turvallisuustilanteeseen, vapaan median merkitykseen ja tulevaisuuden turvallisuusuhkiin.

Turvallisuuskonferenssi striimataan suorana lähetyksenä

Medialla on mahdollisuus akkreditoitua kuluvan vuoden turvallisuuskonferenssiin. Akkreditointi aukeaa loppukesästä ja siitä tiedotetaan erikseen. Turvallisuuskonferenssin pääpuheenvuoroja voi seurata suoran livestriimin välityksellä. Striimi julkaistaan turvallisuustapahtuman internetsivuilla.

Kouvolan kaupunki haluaa Suomen suurimpana varuskuntakaupunkina tuoda turvallisuuspolitiikan yhteiskunnallisen keskustelun keskiöön. Kouvolan turvallisuuskonferenssi on vakiintumassa vuosittain järjestettäväksi kansainvälisen tason tapahtumaksi.

Lisätietoa:
Ohjelma ja aiempien tapahtumien aineisto on nähtävissä Kouvolan turvallisuuskonferenssin sivuilla (kouvolanturvallisuus.fi)

Sivun alkuun