Teatteri- ja elokuvaelämyksiä koululaisille keväällä

Lähes 7000 kouvolalaista lasta ja nuorta pääsee keväällä pitkästä aikaa nauttimaan kulttuurivierailusta koulun kautta. Kulttuurikäynnit on mahdollista toteuttaa Kymin osakeyhtiön 100-vuotissäätiön myöntämällä erityisapurahalla.

Kouvolan kaikki yläkoululaiset katsovat maalis-huhtikuun aikana ympäristökasvatusta tukevan Tunturin tarinan Studio 123:ssa ja Kino 123:ssa. Kyseessä on kotimainen, vuonna 2020 valmistunut Lapin luonnosta ja ihmisen luontomytologiasta kertova dokumenttielokuva, joka täydentää ohjaaja Marko Röhrin aiempien luontoaiheisten elokuvien kokonaisuutta.

Alakoululaiset puolestaan pääsevät huhti-toukokuun aikana seuraamaan Kouvolan teatterin koko perheen värikästä musiikkinäytelmää Kolme iloista rosvoa. Esitys perustuu norjalaisen Thorbjørn Egnerin lastenkirjallisuuden klassikkoon.

Kulttuurikäynnit on mahdollista toteuttaa Kymin osakeyhtiön 100-vuotissäätiön myöntämällä erityisapurahalla. Säätiö myönsi 85000 euron apurahan Kouvolan koulujen 1-9 luokkalaisten hyväksi Euroopan säätiöpäivänä 1.10.2020. Kymi 100 -säätiö halusi huomioida erityisesti kouvolalaisia lapsia ja nuoria, joiden tapahtumiin osallistuminen ja yhteinen tekeminen oli koronarajoitusten sekä kaupungin säästötoimenpiteiden vuoksi ollut rajallista.

Koronarajoitusten vuoksi kulttuurikäynnit siirtyivät lopulta lukukaudelle 2021-2022. ”On hienoa, että tällaiset kulttuurikäynnit toteutuvat. Koulujen omilla rahoilla tämä ei olisi ollut mahdollista”, kiittelee Kouvolan kaupungin opetuspalvelupäällikkö Pirjo Piiroinen.

Perusopetuksen piirissä Kouvolassa on 34 koulua ja lähes 7000 oppilasta. Rahalla katetaan sekä esitykset, että bussikuljetukset kauempaa tuleville.

Lisätietoja

Opetuspalvelupäällikkö Pirjo Piiroinen, p. 020 615 6026, pirjo.piiroinen@kouvola.fi

Sivun alkuun