Tapahtumien e-Messuilla visioidaan tulevaisuuden tapahtumia

Mitä tarkoittaa XR ja miten se liittyy tapahtumiin? Millaisia ovat tulevaisuuden tapahtumat? Kaupungintalon juhlasalissa ja sinisellä matolla järjestetään tiistaina 5.4.2022 Tapahtumien e-messut, joissa esitellään tulevaisuuden tapahtumajärjestämisen tapoja ja teknologioita.

Kouvolan e-Messuilla tapahtuma-alan yrityksiä sekä striimauksen ja median ammattilaisia kokoontuu esittelemään visioitaan tulevaisuuden tapahtumista. Puheenvuoroissa avataan viimeisimpiä teknologioita ja termejä XR:stä metaversumiin, ja siitä miten ne liittyvät tulevaisuudessa tapahtumiin.
– Tapahtumilla on myös kaupungin imagoa parantava ja kehittävä vaikutus, toteaa Viestintä- ja markkinointipäällikkö Kirsi Vainio, Viestintä ja VisitKouvola –yksiköstä.
– Siksi myös Kouvola haluaa panostaa tapahtumien kehittymiseen ja sitä kautta myös Kouvolan kiinnostavuuden lisääntymiseen myös matkailukaupunkina.

Pääpuhujana messuilla on sarjayrittäjä ja tekoälyn sekä robotiikan ammattilainen, Avidly Oyj:n luova johtaja Juho Peltomaa. E-Messuilla Peltomaa kertoo näkemyksiään siitä, mihin suuntaan tapahtumat ovat kehittymässä tulevaisuudessa. Peltomaa kehottaa muun muassa pohtimaan, miten tapahtuman järjestäminen muuttuu, jos artisti on aineeton tekoäly.

Valtakunnallisia kärkinimiä sekä paikallisia ammattilaisia

Ylen tekninen kehitystuottaja Antti Immonen vastaa urheilu- ja tapahtumatuotannoista. Hän kertoo e-Messuilla kokemuksia ja visioita XR/AR -teknologian esiinmarssista mediatuotannoissa. Immosen mukaan tapahtumat ja mediatuotanto ovat siirtymässä paljon puhuttuun XR-aikaan.
Laura Olin ZOAN:ista kertoo kokemuksia pelimoottoripohjalaisista virtuaalitapahtumista käytännössä.

Tapahtumien e-Messuilla esiintyvät paikalliset yritykset esittelevät tapahtuma-alaan sekä striimauksiin liittyviä kokemuksiaan sekä teknisiä ratkaisuja. Asiantuntijapuheenvuorot käynnistyvät juhlasalissa tiistaina 5.4. kello 13.00 Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikan avaussanoilla.

Tapahtumien e-Työkalupakki julkistetaan

Tapahtuma-ala on kärsinyt pandemiasta todella paljon. Kuitenkin myös kehittämistoimet ovat edenneet aimo harppauksen. Tapahtumia striimataan hyödyntäen monenlaisia tekniikoita, joita on aiemmin käytetty pääosin TV- ja elokuvatuotannoissa. Pandemian varjossa Kouvolan kaupungin nettisivuille on koottu tapahtumien e-Työkalupakki.
– Tapahtumien e-Työkalupakilla autetaan tapahtumajärjestäjiä löytämään tarvittavat yhteystiedot sekä linkit sähköisiin lupamenettelyihin yhdestä paikasta, kertoo asiantuntija Reijo Saksa Kouvolan kaupungin Viestintä ja Visitkouvola –yksiköstä.
– Sieltä löytyy maksutonta mediamateriaalia, linkkejä tapahtumatiloihin sekä tapahtuma-alan ja striimauksen alueellisiin yrityksiin yhdestä paikasta, jatkaa Saksa.

Asiakastilaisuudet etänä maailmalle

Useilla vientiyrityksillä on uudessa maailmantilanteessa vaikeuksia järjestää asiakastilaisuuksia maapallon toisella puolelle. Nykyisillä teknisillä ratkaisuilla pystytään kuitenkin järjestämään monipuolisia, näyttäviä ja hyvin vuorovaikutteisia tilaisuuksia etänä.

Joskus fyysisiin tapahtumiin osallistuvien asiakkaiden määrä voidaan jopa moninkertaistaa virtuaalisen tapahtuman avulla. Tulevaisuudessa 360 ° -kameratekniikan avulla voidaan myös etäosallistumisesta tehdä elämyksellisempi kuin aikaisemmin. Saksan mukaan VR -lasit ovat kuitenkin vielä kömpelöitä ja liian kalliita kuluttajien päivittäiseen käyttöön, mutta myös niiden tekninen kehitys etenee todella nopeasti.
– On mielenkiintoista nähdä, milloin VR -laseilla voidaan seurata konsertteja tai muita kulttuuritapahtumia reaaliajassa aivan kuin olisi itse paikan päällä. Tästäkin toteutetaan e-Messuilla demonstraatio, jossa näyttämön ohjelmaa voidaan seurata sinisellä matolla tai netissä VR –lasien kautta.

Tapahtumien E-messuilla on myös toistakymmentä näytteilleasettajaa, joiden osastoihin voi tutustua klo 12–16.30 välisenä aikana. Tapahtuman järjestää kasvua tapahtumiin e-Työkalupakilla EAKR-hanke. Tilaisuus on maksuton.

Lisätietoja:

Reijo Saksa, asiantuntija, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 1273, reijo.saksa@kouvola.fi
Koko ohjelma löytyy osoitteesta: http://www.kouvola.fi/e-messut.
Tapahtumien e-Messut: Mistä on kyse? -videoinfo.

Sivun alkuun