Tänään vielä ehdit: ennakkoäänestyksen vilkkain päivä eilen, Kouvolassa äänestänyt 22%

Aluevaalien ennakkoäänestys on käsillä. Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 12.1. ja jatkuu 18.1. asti. Aluevaaleissa valitaan 59 aluevaltuutettua, jotka päättävät jatkossa miten sote-palvelut ja pelastuspalvelut Kymenlaaksossa järjestetään.

Aluevaalien ennakkoäänestys päättyy tänään. Toimi nopeasti, niin ehdit vielä. Eilinen maanantai oli Kouvolassa vilkkain äänestyspäivä tähän mennessä, kun 3178 äänestäjää kävi vaaliuurnilla. Palveluista päätetään jatkossa aluevaltuustossa. Nykyisen kaltaisia kuntakiintiöitä ei ole vaan eniten ääniä saaneet valtuutetut päättävät, olivatpa he mistä päin Kymenlaaksoa tahansa.

Kouvolassa on äänestänyt tähän mennessä 22% eli 14863 500 äänioikeutettua. Se on enemmän kuin Kymenlaakson keskiarvo äänestysvilkkaudesta 19,4%

Maanantaina Kouvolan vilkkaimmat äänestyspisteet olivat pääkirjasto 591 ääntä, Kuusankoskitalo 466, Kauppakeskus Veturi 447. Yli 300 ääntä annettiin Haanojan ja Myllykosken kirjastoissa ja yli 200 ääntä Valkeala ja Inkeroisten kirjastoissa.

Korkea äänestysprosentti on demokratian toteutumisen tae

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka kannustaa kuntalaisia käyttämään äänioikeuttaan aluevaaleissa. Palveluista päätetään jatkossa aluevaltuustossa. Nykyisen kaltaisia kuntakiintiöitä ei ole vaan eniten ääniä saaneet valtuutetut päättävät, olivatpa he mistä päin Kymenlaaksoa tahansa.

– Äänioikeutta kannattaa käyttää. Korkea äänestysprosentti on demokratian toteutumisen tae, Toikka toteaa.

– Äänestysaktiivisuuden merkitystä korostaa myös se, että uudessa aluevaltuustossa ei enää ole kuntakohtaisia kiintiöitä, kuten nykyisessä Kymsote-kuntayhtymän yhtymävaltuustossa on. Palveluistamme päättävät jatkossa aluevaaleissa eniten ääniä saavat ehdokkaat.

Kouvolassa on 67640 äänioikeutettua. Ennakkoäänestys päättyy tänään 18.1. Katso ennakkoäänestyspaikat tästä.
Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntai 23.1.

Lisätiedot:
Keskusvaalilautakunnan sihteeri Päivi Sandås, puh. 020 615 7191, paivi.sandas(a)kouvola.fi

Kaupungin vaalisivut
Kymenlaakson hyvinvointialueen valmistelu
Soteuudistus

Sivun alkuun