Tallenna Tää Hetki -juhlapäivä 17.10. nostaa esiin kouvolalaisnuorten oman äänen

Studio 123:ssa esitetään kooste kouvolalaisten kahdeksasluokkalaisten käsikirjoittamista, kuvaamista ja leikkaamista lyhytelokuvista. Projektissa haluttiin tallentaa ja nostaa esiin nykynuorten elämää ja maailmankuvaa.

Mainosjuliste, nuorten pihakonsertti.

Kouvolassa kuuluu lauantaina 17.10. vahvasti nuorten ääni, kun Tallenna tää hetki -projektin juhlapäivä starttaa Kuusankoskella. Päivän ohjelmassa on nuorten elokuvagaala, kokemuksia projektista sekä kouvolalaisbändien musiikkia.

#TallennaTääHetki-projekti on Kymenlaakson museon, Kouvolan kaupungin kulttuuripalveluiden ja Kouvolan Urheilupuiston yläkoulun yhteisprojekti, jossa haluttiin tallentaa ja nostaa esiin nykynuorten elämää ja maailmankuvaa.

Juhlapäivä alkaa elokuvagaalalla

Studio 123:ssa esitetään kooste Naukion, Urheilupuiston ja Kouvolan Yhteiskoulun kahdeksasluokkalaisten käsikirjoittamista, kuvaamista ja leikkaamista lyhytelokuvista. Tilaisuus on suunnattu kutsuvieraille.

Gaalan elokuvat ovat syntyneet kaupungin Lennokki-kulttuurikasvatusohjelman media- ja elokuvakasvatuksen työpajoissa lukuvuonna 2019–2020, kahdeksannen luokkien oppilaiden sekä Same-Eyes Oy:n ja Kalansilmä Oy:n yhteistyönä.

Oppilaita ovat ohjanneet elokuvaohjaajat Teemu Villikka ja Samu Laine. Syntyneissä dokumenteissa nousevat esiin nuorten näkemykset, harrastukset ja elämäntapa.

– Kouvolassa on ollut perusopetuksen 8-luokkien oppilaille elokuva- ja mediakasvatuksen työpajoja jo pitkään. Nuoret kuvaavat niissä omannäköisiään elokuvia, ammattilaiset auttavat myös editoinnissa. Kun Kymenlaakson museolla mietittiin, mistä saataisiin nuorten tekemää materiaalia, totesimme, että tehdään työpajoissa dokumenttivideoita, kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaakertoo.

Elokuvagaalan jälkeen kuullaan mukana olleiden ajatuksia. Puhujina ovat Kymenlaakson museon intendentti Marja Salmijärvi, Kouvolan kaupungin kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa, Urheilupuiston koulun nuoria ja lehtori Ville Viinikainen.

Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä bänditapahtuma

Päivän huipentaa yleisölle avoin bänditapahtuma, jossa Kuusankoskitalon ulkonäyttämön lavalle nousevat kouvolalaiset nuortenbändit. Tilaisuuden ajan pihalla on esillä myös Urheilupuiston oppilaiden kevään aikana tekemä yhteisötaideteos Koronapäiväkirjat.

Kymenlaakson museo Kotkassa tallettaa #TallennaTääHetki –hankkeen myötä esitettävät filmit sekä Koronapäiväkirjan teoksia kokoelmiinsa.

– #TallennaTääHetki-projektin tärkein merkitys on siinä, että talteen saatiin nykynuorten elämää, jota museoiden kokoelmiin ei juurikaan ole tallentunut, Salmijärvi kertoo.

#TallennaTääHetki on osa Kerro meille -hanketta, jossa kymenlaaksolaiset museot keräsivät nuoruusmuistoja.

Projekti alkoi jo vuonna 2019 ja huipennuksen oli tarkoitus olla keväällä 2020. Korona kuitenkin muutti aikataulut.

Päivän ohjelma

  • Nuorten dokumenttifilmien kutsuvierasnäytös Studio 123 -elokuvateatterissa Kuusankoskella klo 13
  • Nuorten bändit Kuusankoskitalon ulkonäyttämöllä klo 14–18, vapaa pääsy, säävaraus
  • Konsertin aikana esillä nuorten koostama yhteisötaideteos Koronapäiväkirjat 5.-29.5.2020 

Lisätietoja: Jaana Vuorio-Palmumaa, kulttuurikasvatuskoordinaattori, 020 615 8591, jaana.vuorio-palmumaa(at)kouvola.fi

Sivun alkuun