Taidepömpelit tulevat taas!

Kaksi leppäkerrtua maalattuna sähkökaappiin

Töhryjen peittämien jakokaappien ja muuntamoiden tuunaus taiteella on jo perinne Kouvolassa. Myös kesällä 2024 kaupunkikuvaan ilmestyy uusia teoksia kaupunkilaisten löydettäväksi ja ihailtavaksi.

Taidepömpelit on jo paikkansa vakiinnuttanut jokakesäinen projekti, jossa toteutetaan katutaidetta lähinnä katujen varsilla ja puistoissa oleviin puistomuuntamoihin ja sähkönjakokaappeihin. Taidetta integroidaan projektin taustalla olevien tahojen eli KSS Verkon, Kymenlaakson Sähköverkon ja kaupungin omistamiin rakenteisiin.

Vuonna 2022 toteutettiin asukkaille suunnattu karttakysely, johon saatiin yli 400 ehdotusta uusien Taidepömpeleiden sijainneiksi. Kesällä 2023 toteutettiin yhteensä 19 teosta, joista osa muodosti suuremman kokonaisuuden. Kaikki tähänastiset Taidepömpeliteokset sekä muut katutaidekohteet on koottu yhdelle kartalle kuvineen ja tekijätietoineen. Linkki karttaan: Kouvolan katutaidekohteet – Google My Maps

Taiteilijahaku on käynnistynyt

Tämän vuoden Taidepömpelikohteiden taiteilijoiden ja teosten haku on käynnissä aina 16.6. saakka. Kiinnostuneet voivat jättää teosehdotuksensa järjestäjille Facebook-sivulla Taidepömpelit Kouvola olevien ohjeiden mukaisesti. Taiteilijoille ei makseta palkkiota, mutta järjestäjät maksavat toteutukseen tarvittavat materiaalit. Hakuun voi osallistua kuka tahansa joko valmiilla teoksella tai suunnitelmalla. Ehdotuksista valitaan 10-20 toteutettavaa teosta tai teoskokonaisuutta. Teosten sijoituspaikkojen valinnassa hyödynnetään aiempaa kyselyä sekä energiayhtiöiden ja kaupungin asiantuntemusta.

Lisätietoja:

Kaisa Niilo-Rämä, kaavoitusarkkitehti, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7404, kaisa.niilo-rama@kouvola.fi

Antti Kokko, rakennuttamispäällikkö, KSS Verkko Oy, puh. 050 5658 599, antti.kokko@kssenergia.fi

Sirpa Jokisalo, liittymävastaava, Kymenlaakson Sähköverkko Oy, puh. 05 77801 sirpa.jokisalo@ksoy.fi

Taiteilija-/teoshaku:

taidepompelit.kouvola@gmail.com

Taidepömpelit Kouvola – Etusivu | Facebook

Sivun alkuun