Sompasen uimaranta on avattu remontin jälkeen

Sompasen uimarantaa Voikkaalla on kunnostettu kevään ja kesän aikana. Uutta on muun muassa laituri, leikkipaikka ja rantalentopallokenttä. Vanha grillipaikka on siistitty, vessat ja jäävä pukukoppi kunnostettu. Alueelle on asennettu uusia penkkejä ja roskiksia. Viimeistelytöitä tehdään vielä mutta rannalla pääsee jälleen uimaan luvan kanssa.

Rannalla tehdään heinäkuun aikana vielä viimeistelytöitä. Jälkitoimituksessa tulevat uimakopit sekä kuntoilulaitteet asennetaan, kun ne saadaan. Vanha kioskirakennus puretaan. Nämä työt eivät kuitenkaan estä rannan käyttöä. Käyttäjiä pyydetään noudattamaan työmaa-alueen rajauksia ja olemaan tarkkaavaisena asennusten aikana.

Uimaranta kunnostettiin, koska laituri ja leikkivälineet olivat jo iän saatossa päässeet huonoon kuntoon. Rannalla on tehty myös paljon ilkivaltaa. Ranta on ollut suljettuna kunnostuksen vuoksi uimakauden eli kesäkuun alusta alkaen.

Uimarannan kunnostus maksoi kokonaisuudessaan noin 100 000 euroa, josta kaupungin osuus oli 85 000 euroa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto antoi lisäksi valtionavustusta 15 000 euroa.

Lisätietoja:

Uimarannat ja talviuintipaikat – Kouvolan kaupunki

rakennuttajainsinööri Mika Helkala, puh 020 615 7839, mika.helkala@kouvola.fi   

liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen, puh 020 615 8228, teemu.makipaakkanen@kouvola.fi

Sivun alkuun