Satoja tekijöitä ja tuhansia osia – Metsänpeitto-yhteisötaideteokset ilahduttavat syksyn ajan Kouvolassa

Neulottuja käsitöitä osana Metsänpeitto yhteisötaideteosta

Ensi viikolla Kouvolatalon puistoalueen puihin ilmestyy metsäaiheisia neulegraffiteista tehtyjä yhteisötaideteoksia. Teokset ovat osa koko Kymenlaakson kattavaa taideprojektia ”Metsänpeitto - yhteisötaidetta neuloen ja virkaten”, jolla kunnioitetaan Kymenlaaakson metsäteollisuuden juhlavuotta. Kouvolan taideteokset kootaan 23.-24.8 ja pidetään esillä lokakuun loppuun saakka. Avajaisia vietetään la 27.8. klo 15.00 Kouvolatalolla.

Kymenlaakson metsäteollisuuden 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi taideteosten teema on syksyinen metsä. Metsänpeitto –taideteokset heijastavat ihmisten ikiaikaista suhdetta metsään.

Kouvolasta taideprojektiin osallistui satoja tekijöitä muun muassa päiväkodeista, kouluista, senioriyhteisöistä ja Marttojen käsityökerhoista. Lisäksi mukana on yksityisiä henkilöitä.

Taideteosten osia vastaanotettiin Kouvolassa juhannukseen saakka. ja niitä saapui tuhansia. Osien koko vaihtelee muutamasta kymmenestä sentistä puoleentoista metriin ja niitä on toteutettu eri lankatekniikoilla, muun muassa huovuttamalla, neulomalla ja virkkaamalla. ”Metsän ihme – Kymenlaakson metsäteollisuus 150 vuotta” -teemavuoden aihetta on noudatettu palautettujen töiden värimaailmassa ja aiheissa, joiden joukosta löytyy metsän satuhahmoja, kasveja ja hyönteisiä. Novita on lahjoittanut lankoja hankkeeseen ja niitä on hyödynnetty runsaasti.

Osallistu taideteosten kasaukseen Kouvolatalon puistossa

Osista kootaan taideteoksia, jotka tulevat nähtäville Kouvolatalon puistoon ja Pointti kohtaamispaikkaan Hansakeskukseen. Päiväkotien teokset tulevat esille Korian Pioneeripuistoon. Taideteoksia kootaan tiistaina 23.8. ja keskiviikkona 24.8. klo 10–15 Kouvolatalon puistossa. Neulegraffitien tekijöitä sekä muita kiinnostuneita toivotaan mukaan osallistumaan.

Taideteokset julkistetaan Suomen Luonnonpäivänä lauantaina 27.8. klo 15 Kouvolatalon ulkonäyttämöllä. Ennen julkistusta Kymen Laulu järjestää konsertin ”Kasarihittien lumoissa” klo 14. Tilaisuuksiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Maakunnallinen taidetempaus

Kevään ja alkukesän aikana tuotettuja taideteosten osia on kerätty Kouvolan lisäksi myös Kotkassa, Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä, joissa ne tulevat yhtä aikaa esille.

Metsänpeitto -taideprojektin tarkoituksena on ollut saada aikaan yhteisöllinen ja eri-ikäisiä yhdistävä taidetempaus, joka tuottaa iloa sekä neulegraffitien valmistamisen, kokonaisuuden kasaamisen, että myös taideteosten katselun kautta.

Metsänpeitto on osa Kymenlaakson ikääntyneen väestön kulttuurihyvinvointisuunnitelman toteuttamista. Toteutuksen taustalla ovat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän kuntien kulttuuripalvelut, Kotkan ja Haminan museopalvelut, Kymsoten ikääntyneiden palvelut, Kotkan Kumppanuustalo Viikari sekä Kymenlaakson hyvinvointia kulttuurista -verkosto / Taustavoima ry.

Lisätietoja: kulttuurikasvatuskoordinaattori Jaana Vuorio-Palmumaa p. 020-61585 91 jaana.vuorio-palmumaa@kouvola.fi

Taideprojektin Facabook-sivu

Sivun alkuun