Sarkolan uuden koulun rakentaminen on edennyt hyvää vauhtia sisätöihin – Maalaustyöt sisällä ovat jo valmiit

Sarkolan koulu on ensimmäisenä valmistuva Kouvolan perusopetuksen kehittämissuunnitelmaan kuuluva rakennus. Parhaillaan rakennuksessa asennetaan tekniikkaa. Oppilaat pääsevät uuteen kouluun elokuussa.

Sarkolan uusi koulu nousi harjakorkeuteensa joulukuussa. Rakennustyöt ovat edenneet sisätiloihin aikataulun mukaisesti.

”Maalaustyöt sisällä ovat valmiit. Parhaillaan teemme tekniikan asennuksia ja ykköskerros on jo melkein valmis”, vastaava työnjohtaja Juho Pekkala Lehto Tilat Oy:stä kertoo.

Tällä viikolla muun muassa asennetaan julkisivuun lasiseinät. Ideakilpailun pohjalta julkisivuun toteutettavan taideteoksen toteutustapa alkaa olla ratkaistu, ja pian myös sitä päästään asentamaan, rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen Kouvolan kaupungilta kertoo.

Oppilaat ja henkilökunta odottavat uusiin tiloihin pääsyä

Kaupungin henkilöstö on päässyt tutustumaan koulun sisätiloihin virtuaaliesittelyn kautta. Palaute on ollut myönteistä, ja sekä oppilaat että henkilökunta odottavat uusiin tiloihin pääsyä.

”Tällä hetkellä käyttäjien kanssa ajatukset ovat jo tulevan toiminnan suunnittelussa ja siihen liittyvissä asioissa kuten irtokalustuksissa ja opetusta tukevissa älylaitteissa”, Vartiainen kertoo.

”Odotamme innolla tulevaa syksyä ja uutta koulua. Virtuaalikierros auttaa meitä esimerkiksi käynnissä olevassa kalustesuunnittelussa”, koulun rehtori Kristiina Strömmer kertoo.

Kevään aikana Sarkolassa tarkennetaan vielä pihasuunnitelmaa istutettavien kasvien osalta ja oppilaita osallistetaan mm. välituntipihalle tulevan opinpuun lajikkeen valinnassa.

Sekä tiloja että toimintoja kehitetään

Sarkolan koulu on ensimmäisenä valmistuva rakennus, joka kuuluu kaupungin perusopetuksen kehittämissuunnitelmaan. Suunnitelman toteuttaminen jatkuu vielä vuosia ja vahvistaa lasten ja nuorten mahdollisuuksia Kouvolassa. Kouluhankkeisiin voit tutustua tarkemmin kaupungin verkkosivuilla.

”Tulossa on uusia monitoimitaloja ja kouluja, mutta myös toimintakulttuurin kehittymistä entistä oppilaslähtöisemmäksi”, opetuspalvelupäällikkö Pirjo Piiroinen sanoo.

Sarkolan uusi koulu

  • Koulutyö alkaa uudessa koulussa elokuussa 2022.
  • Koulu on suunniteltu n. 350 oppilaan alakouluksi, jossa on 1.-6. -luokkien lisäksi opetustilat kuudelle erityisopetuksen pienryhmälle.
  • Hankesuunnitelmassa koulun arvioitu kokonaiskustannus on 11,5 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Anneli Vartiainen, rakennuttajapäällikkö, anneli.vartiainen@kouvola.fi

Pirjo Piiroinen, opetuspalvelupäällikkö, 0206156026

Sivun alkuun