Repoveden kansallispuiston Lapinsalmen riippusillan rakennustyöt alkavat pian

Metsähallituksen tiedote: Repoveden kansallispuistossa Lapinsalmen uuden riippusillan valmistelut ovat edenneet siihen pisteeseen, että rakennustyöt voidaan aloittaa. Kilpailutuksen perusteella urakan toteuttaa Remoti Holding Oü. Sillan osien rakentaminen alkaa tehtaalla heti, mutta Repovedellä rakennustyöt näkyvät vasta myöhemmin loppukesällä. Silta on tarkoitus saada valmiiksi ja käyttöön syys-lokakuussa.

Viime kesänä vaurioituneen ja pois puretun Lapinsalmen riippusillan valmistelut ovat edenneet aikataulussa. Uuden, aiempaa huomattavasti vakaamman ja käyttökapasiteetiltaan kantavamman ns. pylonisillan suunnitelmat valmistuivat keväällä. ”Kilpailutuksen hankintapäätöksen valitusaika umpeutui kesäkuun viimeisellä viikolla, ja viimeisin suunnittelukokous urakoitsijan kanssa pidettiin tällä viikolla”, kertoo rakennusmestari Pasi Ikonen Metsähallituksesta.

”Valmistelevat työt alkavat aivan näinä päivinä. Kaikki osat ja kappaleet tehdään mahdollisimman valmiiksi tehtaalla, jolloin paikan päällä tehtävä työ jää mahdollisimman lyhytaikaiseksi,” kertoo rakennusmestari Ikonen. ”Ensimmäisen vaiheen rakennustyöt paikan päällä alkanevat elokuussa perustustöillä, kun rakennuslupa on lainvoimainen.” Varsinaisen siltarakenteen kasaaminen toteutetaan urakkaluonteisesti tiiviillä aikataululla.

Rakennustyöt ajoittuvat Repoveden kansallispuiston vilkkaimpaan retkeilysesonkiin. Riippusillan korvaava venetaksikuljetus Lapinsalmen parkkipaikan laiturista Lapinsalmen taukopaikan laituriin alkoi toukokuun lopulla ja on järjestetty yhteistyössä Kouvolan kaupungin kanssa. Myös Ketunlossi toimii normaalisti. Sekä lossi että venekyyti voivat kuitenkin ajoittain ruuhkautua, joten retkeilijöitä kehotetaan käyttämään mahdollisuuksien mukaan myös kansallispuiston Saarijärven ja Tervajärven sisääntuloja.

Lisätietoja:
Metsähallitus, rakennusmestari Pasi Ikonen, p. 0206 395 104
Metsähallitus, kenttäpäällikkö Auvo Sapattinen, p. 0206 395 524

Sivun alkuun