Poikilo-museot aloittaa joulunajan tapahtumilla

Taidemuseon Pelipoikilo-näyttelyssä on harvinainen mahdollisuus osallistua ohjaajan vetämään pelisessioon ja näyttelyn opastettuun kierrokseen. Lapset pääsevät etsimään tonttuja ja possuja pimeällä tonttupolulla kaupunginmuseossa.

Harvinainen peli pelattavissa Pelipoikilossa

Train on uniikki lautapeli / installaatio, jonka ainoa kappale on nyt pelattavissa Pelipoikilo-näyttelyssä. Brenda Romeron suunnittelema peli kysyy meiltä ”toteutammeko sokeasti ohjeita” ja ”seuraammeko vain sivusta”? Se on malliesimerkki pelimekaniikkojen käyttämisestä sanoman välittämisessä ja siksi peliin viitataan usein kansainvälisessä pelitutkimuksessa ja kirjallisuudessa.

Peliohjaajana toimii pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen. Pelisessioita järjestetään kahtena päivänä; torstaina 24.11. klo 16 ja 17 ja lauantaina 10.12. tunnin välein alkaen 12.30 ja päättyen 15.30. Pelisessioihin on ennakkoilmoittautuminen museon internet-sivuilla: Pelaa Train – Poikilo. Peliä voi pelata kaksi tai kolme pelaajaa kerrallaan. Pelisessio sisältyy näyttelyn pääsylipun hintaan.

Opastettu kierros Pelipoikilossa vie syvemmälle pelien maailmaan

Pelipoikilon opastetulla kierroksella lauantaina 3.12. klo 13 pääsee tutustumaan pelitaiteen maailmaan peliesitysten asiantuntijoiden ja näyttelyn kuraattoreiden Marleena Huuhkan ja Harold Hejazin kanssa. Haroldia ja Marleenaa yhdistää taiteellinen ja tutkimuksellinen tausta pelien ja esitystaiteen risteyksissä, ja näistä taustoista ammentaen he ovat kuratoineet tämän pelillisen kierroksen.

Kevyellä ja hauskalla kierroksella etsitään uusia pelillisiä tapoja toimia näyttelyssä ja museotilassa sekä pelataan pelejä. Kierros on sekä englanniksi että suomeksi. Opaskierros kuuluu museon pääsylipun hintaan.

Lasten jouluviikolla etsitään possuja pimeässä

Koko Kouvolan Teatteri -näyttelyn yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa ”Pimeä tonttupolku” lauantaina 3.12. Museon jo sulkeuduttua muulta yleisöltä klo 17─19 kaivataan lapsilta ja lapsenmielisiltä apua. Museossa tontut virittäytyvät jo jouluun. Hämärän turvin ne tulevat esiin ja ryhtyvät jouluvalmisteluihinsa. Vaan voi surku! Kaikki heidän possunsa ovat karanneet! Nyt tarvitaan väkeä auttamaan tonttuja ja etsimään taskulampulla heijastimia pimeästä museosta!

Pimeälle tonttupolulle on vapaa pääsy. Tapahtuma järjestetään osana Lasten joulu -tapahtumaviikkoa. Lue lisää tapahtumasta Lasten jouluviikko – Kouvolan kaupunki.

Lisätietoa

Poikilo-museot – Poikilo

Sivun alkuun