Paras kouvolalainen leivonnainen valitaan lauantaina Makujen polku -lähiruokatapahtumassa

Makujen polku -lähiruokatapahtuman yhteydessä järjestetään leivonnaiskilpailu, jonka tavoitteena on löytää Kouvolan 15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi paras kouvolalainen leivonnainen. Voittaja julkistetaan Kohoa Synergiakeskuksessa klo 14.

Parhaassa Kouvola-leivonnaisessa on käytetty paikallisia raaka-aineita ja se on samalla herkullinen ja näyttävä. Leivottavan tuotteen tulee olla kahvitarjoilun oheen sopiva makea tai suolainen leivos, kakku, pulla tai piirakka. Kilpailussa on sarjat leipomoille ja alan opiskelijoille. Kilpailuun on ilmoittautunut useita Kouvolan alueella toimivia leipomoita. Opiskelijasarjassa on mukana Edukon leipomo- ja kondiittoriopiskelijoita.

Yleisö voi tutustua kilpailuun osallistuviin leivoinnaisiin ja äänestää omaa suosikkiaan Makujen polku -tapahtumassa Kohoa Synergiakeskuksessa (Kauppalankatu 13, Kouvola) lauantaina 20.4.2024 klo 10–13. Kilpailun voittajat julkistetaan klo 14.

Kilpailun voittajat päättää tuomaristo, johon kuuluvat Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari, kondiittori Juliana Hokkanen, Tommin kahvilat yrittäjä Tommi Jattu sekä Kouvolan kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Charissa McCarron.

Tuomaristo kiinnittää huomiota erityisesti leivonnaisten makuun, paikallisiin raaka-aineisiin ja kouvolalaisuuteen, ulkonäköön, luovuuteen sekä säilyvyyteen, tuotettavuuteen ja kustannustehokkuuteen.

Leivonnaiskilpailu juhlistaa Kouvolan kaupungin 15-vuotista taivalta ja samalla nostaa esiin paikallista leipomo- ja konditoria-alan osaamista.

Makujen polku -tapahtuma on mahdollisuus tutustua lähellä tuotettuun ruokaan Kohoa Synergiakeskuksessa ja kävelykatu Manskilla 20.4.2024 klo 10-15. Koko perheen maksuttomassa tapahtumassa kouvolalaiset ruoantuottajat esittäytyvät ja myyvät paikallisia tuotteita.

Makujen polku -lähiruokatapahtuman järjestävät yhteistyössä Kouvola Innovation, Kouvolan Ydinkeskusta ry, aktiivinen yritysjoukko sekä Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka KEKE -hankkeen toimijat.

Lisätietoja:

Noora Juvonen, Kouvola Innovation Oy, puh. 040 661 6491, noora.juvonen@kinno.fi

www.makujenpolku.fi

Sivun alkuun