Ohjaamoviikon teemana on nuorten hyvinvointi

Nuoria istumassa pöydän ääressä isossa kahvilamaisessa tilassa, jossa on punatiiliset seinät ja isot ikkunat.

Valtakunnallinen Ohjaamoviikko käynnistyi tänään ja kestää perjantaihin saakka Ohjaamoviikon tarkoituksena on levittää tietoa Ohjaamoista ja sitä kautta auttaa 16–29-vuotiaita nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea.

Viikon aikana Kouvolan Ohjaamo julkaisee sometileillään Instagramissa ja Facebookissa aiheeseen liittyviä postauksia. Ohjaamossa järjestetään puolen tunnin infot Kouvolan kaupungin kesätyöseteleistä 16.2. Kesätyöseteleiden jako alkaa 7.3.

Ohjaamoviikon aikana Ohjaamo on auki normaalisti maanantaista torstaihin klo 13–16, osoitteessa Kouvolankatu 28.

Teemaviikon ohjelmassa on:

  • Ti 15.2. klo 15 Seksuaalinen hyvinvointi -instalive @ohjaamokouvola Instagramissa
  • Ke 16.2. klo 16 ja 16.30 Kesätyöseteli-info Kouvolan Ohjaamossa
  • To 17.2. klo 16–17.30 ONNIn hyvinvointituokiolähetyksen seuraamista Kouvolan Ohjaamossa

Ohjaamoviikon ohjelma päivittyy osoitteeseen www.nuortenkouvola.fi sekä Instagramiin @ohjaamokouvola.

Ohjaamo on matalan kynnyksen palvelupiste nuorille

Ohjaamot ovat matalan kynnyksen palvelupisteitä, jotka tarjoavat ilmaista tukea, neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi työllistymiseen, asumiseen, opiskeluun ja arjen hallintaan liittyvissä asioissa.

”Kouvolassa Ohjaamo on helpottanut nuorten palveluissa asiointia ja antanut nuorille välineitä sekä konkreettista tukea ja apua asioihin. Ohjaamo on helpottanut nuorten koulutukseen ja työelämään pääsyä sekä auttanut nuoria löytämään mielekästä tekemistä arkeen”, kertoo Ohjaamon palveluohjaaja Jenna Lampinen.

Kouvolan Ohjaamosta on saatavilla muun muassa TE-asiantuntijan, psykiatrisen sairaanhoitajan, opinto-ohjaajan, ammatinvalintapsykologin ja etsivän nuoriso-ohjaajan palveluita. Kouvolan kaupunki on saanut työ- ja elinkeinoministeriöltä valtionavustusta nuorten hyvinvoinnin ja Kouvolan Ohjaamon monialaisuuden vahvistamiseksi. Nuorten kasvaneeseen psykososiaalisen tuen tarpeeseen on ollut tammikuusta lähtien mukana vastaamassa ohjaamovalmentaja. Valtionavustus rahoitetaan Suomen kestävän kasvun ohjelmasta ja on Euroopan Unionin rahoittama, NextGenerationEU.

Ohjaamossa on tarjolla myös ONNIn palveluja 18–29-vuotiaille nuorille paikallisesti sekä valtakunnallisesti; esimerkiksi yksilövalmennusta ja erilaista ryhmätoimintaa, kuten voimauttavia ryhmiä jännittäjille, erilaisia nepsy-ryhmiä ja hyvinvointiryhmiä.

Lisätietoja:

Jenna Lampinen, palveluohjaaja, Ohjaamo Kouvola, puh. 020 615 5522, jenna.lampinen@kouvola.fi

Sanna Heimonen, koordinaattori, nuorisopalvelut, puh. 020 615 1252, sanna.heimonen@kouvola.fi

Sivun alkuun