Nuorten työpaja Spiraali siirretään mutta lähipalvelut säilyvät Myllykoskella

Nuorten työpaja Spiraali muuttaa kaupungin ulkopuolisista tiloista. Matkahuollon asiakaspalvelu ja pakettien jakelu sekä kotityöpalvelu siirtyvät Myllykosken kirjaston tiloihin. Tekstiili- ja puutyöt keskitetään Viitakummun työpajaan.

Nuorten työpajat tarjoavat työpaikkoja 16–28-vuotiaille nuorille. Työpajoissa tehdään erilaisia töitä työvalmentajien ohjauksessa sekä tutustutaan eri ammatteihin ja työelämään. Pajatoiminnassa korostetaan työssäoppimista ja tekemällä oppimista, vahvistetaan elämänhallintataitoja ja sosiaalisia vuorovaikutustaitoja. Tavoitteena on, että jokainen pajaan tuleva työpajatyöntekijä ohjautuu pajajakson jälkeen hänelle sopivaan vaihtoehtoon. Pajanuoria on toiminnassa mukana vuosittain noin 150.

Kouvolan nuorisopalveluiden vastuulle kuuluvaa nuorten työpajatoimintaa on järjestetty tähän asti Kenraalintieltä vuokratuissa tiloissa Myllykoskella sekä kaupungin omistamissa tiloissa Viitakummuntiellä Viitakummussa. Työpisteenä toimii myös NuortenPaikassa Koulukadulla toimiva kahvila.

Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti kokouksessaan 24.1.2024, että nuorisopalveluiden säästötoimenpiteenä Nuorten työpaja Spiraalin toiminta Myllykoskella siirretään kaupungin ulkopuolisista tiloista kaupungin omiin tiloihin kesällä 2024. Matkahuollon asiakaspalvelu ja pakettien jakelu sekä kotityöpalvelu (pihatyöt, muutot, kuljetukset) jäävät Myllykoskelle mutta siirtyvät Myllykosken kirjaston tiloihin. Tilat saadaan pienillä muutoksilla sopiviksi työpajatoiminnan tarpeisiin.

Tekstiili- ja puutyöt keskitetään Viitakummun työpajaan sulauttamalla pajanuoret ja yksi työvalmentaja olemassa oleviin tekstiili- ja puutyöyksiköihin.

Ulkopuolisista tiloista luopumista on arvioitu eri vaihtoehtojen näkökulmasta. Lisäksi siirrosta järjestettiin henkilöstön ja nuorten kuuleminen 22.1.2024.

Lisätietoja

Kasvatus- ja opetuslautakunnan asiakirjat Dynasty tietopalvelussa

Nuorten työpajat – Nuorten Kouvola

Nuorisopalveluyksikön vastaava, koordinaattori Maritta Rihu, puh. 020 615 7794, maritta.rihu(a)kouvola.fi

Sivun alkuun