Nuorisopalveluiden syksy käyntiin vauhdikkaasti: Älä välitä –kampanja sekä Taiteiden yössä tukipiste ja ohjelmaa NuPalla

Nuoria istumassa pöydän ääressä isossa kahvilamaisessa tilassa, jossa on punatiiliset seinät ja isot ikkunat.

Kouvolan nuorisopalvelut toteuttaa elokuussa ehkäisevää päihdetyötä perinteisellä Älä Välitä –kampanjalla sekä Taiteiden Yön tukipisteellä. NuortenPaikka ydinkeskustassa osallistuu Taiteiden yöhön tarjoamalla livemusaa, kisoja ja pelailua. Noin puolet NuortenTaloista on avannut jo ovensa kesälomien jälkeen ja loputkin tilat avautuvat lähiviikkoina.

Älä välitä -kampanja torstaina 18.8.

Älä välitä –kampanjan tarkoituksena on muistuttaa, ettei alkoholia välitetä alaikäisille sekä välittämisen haitallisuudesta alaikäisen terveydelle ja turvallisuudelle. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rangaistava teko. Kampanjassa nostetaan esille myös vähittäismyynnin ja lähiyhteisön mahdollisuudet puuttua yhteistyössä alkoholin välittämiseen alaikäisille.

Nuorten tukipiste auttaa Taiteiden Yössä

Kouvolan Taiteiden yössä on useiden vuosien ajan toiminut Kouvolan nuorisopalveluiden tukipiste. Tukipiste on paikka, jonne tuodaan päihtynyt alaikäinen. Toiminnan tavoitteena on ehkäistä mahdollisia ylilyöntejä sekä saattaa lisäapua tarvitsevat nuoret oikean avun piiriin. Vanhempien on hyvä muistaa vastata vieraista numeroista tuleviin soittoihin ja sopia kotiintuloaika oman nuoren kanssa.

NuortenPaikka avoinna koko illan

NuortenPaikassa Kouvolan ydinkeskustassa (Kouvolankatu 28) soi Taiteiden Yössä musiikki ja voi tutusta talon toimintaan.

Lavalla Pohjois-Kymen Musiikkiopiston pop/jazz laulajat klo 18.30–19.30 sekä Minea Jokivirta & Silja Kääpä (piano) klo 19.30–20.00.

Sisäpihalla livemusaa, kisoja, pelailua klo 18.00–20.00.

NuortenTalot avautuvat kesälomien jälkeen

Osa Kouvolan nuorisotiloista eli NuortenTaloista on jo kesälomien jälkeen avoinna normaalisti. Maanantaihin 29.8. mennessä avautuvat loputkin

Tervetuloa niin vanhat kuin uudetkin kävijät. Lisätietoa aukioloajoista, ohjelmasta yms. nuorisopalveluiden verkkosivulta.

Lisätietoa

Erityisnuorisotyöntekijät: Jonna Anttila, 020 615 8556, jonna.anttila(at)kouvola.fi jaEssi-Ilona Sorsa, 020 615 8636, essi-ilona.sorsa@kouvola.fi

Nuoriso-ohjaaja Virpi Nokkala, nuorisopalvelut, puh. 020 615 8400, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

www.nuortenkouvola.fi

Sivun alkuun