Nuori yrittäjä teki videosarjan työelämätaidoista ikäisilleen

Yrittäjä Arttu Kortelainen, 17-vuotias Kuusankosken lukion opiskelija, on tehnyt lyhytvideosarjan yrittäjyys- ja työelämätaidoista perusopetuksen ja toisen asteen oppilaitoksille. Valtakunnalliseen levitykseen tavoittelevat videot ovat tiiviitä, napakoita ja imaisevat otteeseensa. Artun työelämätaidot –videosarja julkaistaan 2.12.2022.

Videosarja työelämätaidoista innosti Arttu Kortelaisen kokeilemaan rajojaan

Arttu Kortelainen on opettajansa Päivi Parkkosen ohjauksessa tehnyt kuusi lyhytvideota yrittäjyys- ja työelämätaidoista. Idea yrittäjyyskasvatuksessa käytettävistä videoista syntyi keväällä koulussa, ja nopeasti kävi ilmi, että videoille voisi olla kysyntää laajemminkin.

Videoissa korkealle nousevat näyttävät ilmakuvat rytmittävät paikallisten yrittäjien ja työelämäasiantuntijoiden haastatteluja. Aiheita ovat työelämätaidot, johtaminen, yrittäjyys, nuorten yrittäjyys ja nuorten tulevaisuuden tavoitteet. Haastatteluja täydentävät napakat studio-juonnot, jotka tekevät videoista uutismaisen nopeatempoisia. Yhden osan kesto on noin 5 minuuttia.

Videosarjan kohderyhmänä oppilaat ja opiskelijat

Videosarja jakaa työelämätietoutta kiinnostavasti ja napakasti. Sitä levitetään Kouvolan kaupungin perusopetuksen sekä toisen asteen oppilaitoksiin. Videosarja lähtee myös yhteistyökumppani Nordean yhteiskuntavastuuohjelman myötä valtakunnalliseen levitykseen. Lisäksi Kouvolan elinkeinoyhtiö Kinno ja Raino Kukkosen säätiö levittävät videosarjaa omissa kanavissaan.

Esikatseluraati piti näkemästään

”Haluan nähdä nämä kaikki,” totesi 16-vuotias opiskelija.

”Tässähän tulee oppilaanohjauksen oppimäärä tiivistettynä,” ilahtui oppilaanohjauksen opettaja.

”Tämä pitäisi näyttää kaikilla työpaikoilla,” kertoi yhteistyökumppani yrityksestä.

Yhteistyökumppanit tukivat videosarjan teossa

Työssä ovat tukeneet Kouvolan kaupungin ja Kuusankosken lukion lisäksi Raino Kukkosen säätiö ja Nordea. Muita yhteistyökumppaneita ovat Kouvolan elinkeinoyhtiö Kinno ja Kuusankosken yrittäjät sekä videosarjassa esiintyvät haastateltavat nuoret sekä paikalliset yrittäjät.

Ilman yhteistyökumppaneita ja tukijoita sarjan teko ja levitys ei olisi mahdollista. Arttu Kortelainen kertoo videosarjan teon opettaneen hänelle sidosryhmätyötä. ”On ollut hieno huomata miten yhteistyökumppanit ovat lähteneet tukemaan projektia. Kiitos heille kaikille! Projektia on ollut mielenkiintoista toteuttaa, sillä yrittäjyys on aiheena todella kiinnostava.”

Sivun alkuun