Myllypuronkadun alikulkukäytävän uusiminen Kankaronmäessä

Myllypuronkadun ajoneuvoliikenne ja Lakeudenraitin kevytliikenneväylä katkaistaan sillanrakennustöiden vuoksi 3.6.2019 klo 20 ja avataan viimeistään 10.6. klo 5.

Kouvolan kaupungin yhdyskuntatekniikka rakennuttaa sillarakennustöitä Myllypuronkadun alikulkukäytävässä. Myllypuronkadun alikulkukäytävä sijaitsee Kouvolan Kankaronmäessä Myllypuronkadun ja Haanojanpuiston Lakeudenraitin risteämiskohdassa.

Nykyinen Myllypuron alikulkukäytävän betonirakenteinen elementtisilta uusitaan teräsputkisiltana. Uuden teräsputkisillan pituus on 21,14 metriä, sisäaukon leveys on 6,34 metriä ja sisäaukon korkeus on 2,68 metriä.

Teräsputkisillan rakennustyöt on aloitettu Haanojanpuiston vesialtaan vedenpinnan alentamisella. Siltapaikkaa kuivatetaan nykyisen sillan purkutöitä ja uuden teräsputkisillan perustustöitä varten.

Teräsputkisillan rakentamisen valmistelevat työt alkavat ma 22.5.2019 mm. liikennejärjestelyiden rakentamisella ja purkutöillä.

Myllypuronkadun ajoneuvoliikenne ja Lakeudenraitin kevytliikenneväylä katkaistaan ma 3.6.2019 klo 20:00 alkaen. Myllypuronkadun ajoneuvoliikenne ohjataan kulkemaan kiertoteitä pitkin. Lakeudenraitin kevytliikenneväylän liikenne ohjataan kulkemaan sillan eteläpuolelle rakennetavalle väliaikaiselle kulkuyhteydelle. Katso liikennejärjestelyt kartalta.

Myllypuronkadun ja Lakeudenraitin kevytliikenneväylän liikenne palautuu takaisin teräsputkisillan asennustöiden valmistuttua viimeistään ma 10.6.2019 klo 5:00.

Koko hanke valmistuu 28.6.2019 mennessä.

Sillan uusimisen yhteydessä parannetaan liikenneturvallisuutta uusimalla silta- ja tiekaiteet.
Hankkeen pääurakoitsijana toimii VRJ Etelä-Suomi Oy.

Rakennuttaja Kouvolan kaupunki ja pääurakoitsija VRJ Etelä-Suomi Oy pyytävät ajoneuvoliikenteen kulkijoita huomioimaan Myllypuronkadun kulkuyhteyden katkaiseminen ja käyttämään kiertoteitä sekä kevyen liikenteen kulkijoita huomioiman työmaa-alue ja alueelle työskentelevät raskaat maansiirtoajoneuvot ja työkoneet.

Lisätietoja rakennushankkeesta antavat:
Kouvolan kaupunki, Yhdyskuntatekniikka
Rakennuttajapäällikkö Antti Nyberg
p. 020 615 7728
antti.nyberg@kouvola.fi

Pääurakoitsija, VRJ Etelä-Suomi Oy
Vastaavatyönjohtaja Miikka Rummukainen
p. 041 517 7639
miikka.rummukainen@vrj.fi

Sivun alkuun