Myllykoski on Kymenlaakson kylä 2020

Kymenlaakson maakuntahallitus valitsi 20.4.2020 yksimielisesti Myllykosken Kymenlaakson kyläksi Kymenlaakson Kylät ry:n esityksestä.

Perusteina valinnalle ovat olleet mm. seuraavat seikat:

Myllykoski on vaikeiden vuosien jälkeen noussut asukkaiden omaehtoisella työllä uuteen nousuun. Myllykoskelaiset voivat olla esimerkkinä koko Suomelle, miten pienistä asioista on syntynyt uutta toimeliaisuutta kokoamalla hankkeet yhteen. Myllykoskelaiset ovat tehtaan lopettamisen jälkeen ottaneet itse vastuun tulevaisuudestaan ja nyt hankkeita toteutetaan ihmisten itsensä tekeminä..

Vapaaehtoistoiminta ja talkootyö ovat nousseet suureen rooliin. Koivusaaren kunnostus on tehty talkoovoimin. Ystäväpalvelu, vanhusten ulkoilutukset ja ympäristötalkoot ovat säännöllisiä tapahtumia.

Myllykoski on kuuluisa myös jalkapallostaan. Asukkaiden ja järjestöjen vahva tuki on nostanut 1 divisioonaan nousseen MyPan katsojamäärän 800 katsojan keskiarvoon.  MyPa Juniorit ry on toiminnallaan pelastanut olennaisen osan mylsäläistä identiteettiä.

Myllykoskella vireille saatetut hankkeet viedään päätökseen. Yritystoimintaa ja teollista toimintaa elvytetään. Vahvan henkisen ilmaston hyödyntäminen tehdään laajan kumppaniverkoston avulla.

Kouvolan kaupunki onnittelee!

Sivun alkuun