Muutoksia vaatimuksissa elintarviketoimijoille

Koronavirustilanteen johdosta Ruokavirasto on tehnyt tiettyjä huojennuksia.

Seuraa koronavirustilanteen johdosta nopeastikin muuttuvia vaatimuksia Ruokaviraston nettisivuilta.

30.3.2020 Hallitus on päättänyt jatkaa poikkeusoloihin liittyviä toimia 13.5.2020 asti.

25.3.2020 Ruoka-annosten kuljetustoimintaan ei tarvita koronaepidemian aikana erillistä lupaa. Helpotus on voimassa 13.4. 13.5.2020 saakka. Lisätietoa kuljetuksiin liittyen löytyy Ruokaviraston nettisivuilta.

25.3.2020 Poikkeusolojen aikana ravintolasta saa toimittaa ruoka-annoksia/ruokaa pakattuna kauppoihin myytäväksi ilman määrärajoituksia. Lue lisää Ruokaviraston nettisivuilta.

24.3.2020 Ruokavirasto on päättänyt, että tiettyjä suurimenekkisiä elintarvikkeita voidaan koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa myydä Suomessa ruokakaupoista suoraan kuluttajille ilman suomen- ja ruotsinkielisiä pakkausmerkintöjä.

20.3. 2020 Elintarvikeyrityksen toiminnan keskeyttämisestä tulee normaalisti ilmoittaa terveysvalvontaan. Koronaepidemian aikana elintarvikeyrityksen toiminnan keskeyttämisestä ei tarvitse ilmoittaa erikseen, jos keskeytys kestää alle 6 kk. Lue lisää yrityksen toiminnan muuttamisesta poikkeustiloaneessa Ruokaviraston nettisivuilta.

Lisätietoja:
Vastaava terveystarkastaja Saija Lassila
p. 020 615 5519, saija.lassila(at)kouvola.fi