Monipuolisilla messuilla kiinnostavat pihat ja porealtaat – Kymijoki tuo alueelle hienon lisänsä

Valtakunnalliset Asuntomessut avasivat porttinsa perjantaina Pioneeripuistossa Kouvolassa. Luonnonläheinen, rento ja historiarikas messualue on täynnä messuvieraita tänä ensimmäisenä viikonloppunakin. Kartoitimme perjantaina 12.7. kävijöiden päällimmäisiä tunnelmia. Tervetuloa Kouvolaan!

Teksti ja kuvat: Minna Seppä

Kysymykset:

 1. Miksi tulitte asuntomessuille?
 2. Millainen alue teistä on? Hyvät ja kehitettävät asiat?
 3. Mikä on mielikuvanne Kouvolasta?

Helena ja Hannu Salo
Kuusankoski (Kouvola)

 1. Tulimme messuille, koska mielestämme on suorastaan jokaisen kouvolalaisen velvollisuus käydä tällä Pioneeripuistossa, kun näin hieno tapahtuma on saatu näin lähelle.
 2. Kiersimme aluetta kolmisen tuntia. Olemme ikämme rakentaneet, joten meitä eivät kiinnostaneet niinkään sisätilat, vaan pihat, kuistit ja terassit. Niistä löytyi mielenkiintoisia ratkaisuja. Ja Parviaisten talo, Airon Neito, pitää vielä ehdottomasti nähdä.
 3. Pidämme kuusankoskelaisesta asumisen tyylistä: keskustasta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut, mutta luonto, esimerkiksi joenranta kävelyreitteineen, on lähellä.

Hannu ja Helena Salo
Helena ja Hannu Salo viihtyvät Kuusankoskella. – Kaikki kouvolalaiset messuille, Salot kannustavat.

Hilkkaliisa Siro-Minkkinen ja Jyrki Minkkinen
Espoo

 1. Meillä on mökki Iitissä ja Kouvolassakin tulee usein liikuttua, joten tuntui luontevalta lähteä myös messuille. Rakentaminen kiinnostaa, joten käymme muutenkin asuntomessuilla, jos ne vain sijaitsevat kohtuullisen etäisyyden päässä.
 2. Ehdimme kiertää messureitin alkupään, jossa on paljon kiinnostavia kohteita ja hienoja maisemia. Vesi tekee aina vaikutuksen. Jos rantoja pystytään enemmän kaavoittamaan, tulijoita todennäköisesti riittäisi.
  Myös se on nähtävissä, että piharakentaminen on nostanut päätään ja esimerkiksi terasseihin sekä porealtaisiin panostetaan aiempaa enemmän. Sisätiloissa on vaatehuoneiden määrä selvästi lisääntynyt.
  Käytännön järjestelyissä oli positiivista se, että bussikuljetus alueelle toimi hyvin, ja saimme matkan aikana oppaalta uuttakin Kouvola-infoakin.
 3. Nyky-Kouvola on niin laaja, että yhtä mielikuvaa on hankala tiivistää. Kuusankoski-Voikkaa-alue ja Repovesi ovat meille tuttuja. Asioimme usein Veturissa tai Prismassa, joissa palvelu pelaa. Varsinainen ydinkeskusta on kuitenkin jäänyt vieraammaksi, ja sen profiloinnissa riittää varmaan vielä tehtävää. Toinen asia, mitä voisi enemmän hyödyntää alueen markkinoinnissa, on vesi ja erityisesti Kymijoki: siihen nojautuen voisi rakentaa esimerkiksi kiinnostavan historiallisen matkailureitin.

Emilia ja Joonas
Vantaa

 1. Tulimme messuille nyt avajaispäivänä, koska loma alkaa olla lopuillaan, ja arvelimme, että nyt perjantaina ihmisiä on paikalla vielä sen verran vähemmän, että alueella on helppo liikkua.
 2. Ollaan tykätty kokonaisuudesta. Olemme keskittyneet kylppäreihin, jotka ovat meille ajankohtaisia. Niihin on löytynyt hyödynnettäviä vinkkejä. Esimerkiksi kohteissa 31 ja 32 oli kiinnostavia juttuja.
  Käytännön asioita on selkeästi mietitty: Alueelle on helppo tulla, sillä matkakeskuksessa (=rautatieasemalla) oli messubussille hyvät opasteet. Messualueen kartat ovat selkeät ja ruokailu toimii hyvin. Vaikka on avajaispäivä, keskeneräistä tunnelmaa ei ole, vaan kaikki on valmiina.
 3. Kouvolaa emme tunne entuudestaan, mutta ensivaikutelma oli hyvä. Pidimme esimerkiksi siitä, että matkakeskuksen ympäristö oli siisti ja jopa viihtyisä. Väriä oli pistetty niin asfalttiin kuin kukkaruukkuihinkin. Pienellä rahalla oli saatu aikaan paljon.

Annamaria, Heino, Elli ja Eeli Ala-Honkola
Kauhava

 1. Tulimme avajaispäivänä, koska se osui kesän muiden aikataulujen kannalta sopivasti. Viimeisen 10 vuoden aikana olemme käyneet muutoinkin melkein kaikilla asuntomessuilla.
 2. Olemme kiertäneet nelisen tuntia. Päällimmäinen vaikutelma messuista on monipuolisuus. Esillä on paljon tämän hetken sisustustyyliä, orgaanista ja tummempisävyistä kuin aiemmin. Kauniita kokonaisuuksia ovat, mutta eivät välttämättä meidän perheen juttu. Haemmekin enemmän inspiraatiota suunnitteilla olevaan piharemonttiin, esimerkiksi kuorikatteen käyttöön.
 3. Kouvola on meille entuudestaan tuntematon. Tulimme eilen ja yövyimme keskustassa. Se oli vähän hiljainen ja harmaa, mutta toisaalta kauniita puistokatujakin löytyi. Keskustan ulkopuolella riittää vehreyttä.
  Hotellilta oli bussille toimivat opasteet, joten messuille oli helppo tulla. Messualue on viihtyisä, mutta täällä voisi olla enemmän levähdyspaikkoja lasten kanssa liikkuville ja muillekin.
Asuntomessut Ala-Honkolat
Eeli, Heino, Elli ja Annamaria Ala-Honkola hakivat Pioneeripuistossa inspiraatiota piharemonttiin. Perheen äiti Annamaria Ala-Honkola kuvasi messuja monipuolisiksi.
Sivun alkuun