Metsänistutusta sukupolvien ketjussa, ilmastonmuutosta torjuen

Eläkeliiton Kouvolan yhdistys osallistuu Eläkeliiton metsänistutushaasteeseen sukupolvien ketjussa, ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Yhdistyksen aktiivit jäsenet istuttavat puuntaimia Kouvolassa uuden Marjoniementien varteen, perjantaina 11.9.2020 klo 12 alkaen.

metsä

Marjoniementien jatke muodostaa tärkeän yhteyden Ratamokeskusalueelta Marjoniemeen. Istutuksella haluamme lisätä katutilan viihtyisyyttä ja vehreyttä.

Eläkeliiton yhteistyökumppanina metsänistutushaasteessa on Kouvolan kaupunki, joka on lahjoittanut yhdistykselle n. 700 erilaista puuntainta sekä opastaa istutukseen liittyvissä asioissa. Alueen koko on yli 3000 m2 ja sinne istutetaan ryppäinä leppää, lehtikuusta, visakoivua, koivua, kuusta ja mäntyä.

Eläkeliiton 50-vuotisteemana Sukupolvien ketjussa

Suomen suurin eläkeläisjärjestö Eläkeliitto juhlii tänä vuonna 50-vuotista historiaansa. Juhlavuoden teemana on Sukupolvien ketjussa, johon yhdistyksille on suunnattu metsänistutushaaste.

– Puuntaimien istutus symbolisoi upealla tavalla juhlavuotemme teemaa. Se on arvokas ele ja lahja seuraaville sukupolville. Meistä suuri osa on elänyt ajan, jolloin elettiin lähes hiilineutraalissa ympäristössä, maalla tai kaupungissa lähiruuan ja säästäväisyyden piirissä. Meillä on mahdollisuus rauhoittaa sitä liioiteltua paniikkia ja ahdistusta, jota media, pieni joukko tutkijoita ja osa poliitikkoja on maalaillut, toteaa mm. Eläkeliiton puheenjohtaja Raimo Ikonen.

Ikonen korostaa, että jokainen teko ilmastonmuutoksen torjunnassa on arvokas, mutta sosiaalinen oikeudenmukaisuus on myös välttämätöntä. Tarvitaan viisautta, malttia ja maailmanlaajuisen mittakaavan ymmärrystä ja toimenpiteitä.

Lisätietoja:

Eläkeliitto Kouvolan yhdistys ry
Antti Laherto            
Puheenjohtaja
0400254793           
antti.laherto@hotmail.com                               

Mikko Mäntynen
Metsävastaava, hallituksen jäsen
0400177381
mikko.m.mantynen@gmail.com

Sivun alkuun