Mannerheimin lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piirin vapaaehtoinen mummi- ja vaaritoiminta on Kouvolan vuoden 2021 vanhusteko

Mannerheimin lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piirin vapaaehtoinen mummi- ja vaaritoiminta on saanut Kouvolan Vuoden Vanhusteko 2021 -palkinnon. Palkinnon vastaanotti MLL:n Kaakkois-Suomen piirin puolesta toiminnanjohtaja Christa Carpelan sekä mummi- ja vaaritoiminnan koordinaattori Hannaleena Ahtiainen. Mukana toiminnassa on ollut Kouvolan alueelta useita kouluja ja päiväkoti sekä noin kaksitoista vapaaehtoista. Toimintaa koordinoi MLL:n Kaakkois-Suomen piiri.

Vapaaehtoinen mummi- ja vaaritoiminta on kehitetty lisäämään sukupolvien välistä kohtaamista ja tarjoamaan ikäihmisille mielekästä vapaaehtoistyötä. Vapaaehtoiset mummit ja vaarit voivat toiminnassa hyödyntää omia mielenkiinnon kohteitaan ja monet vapaaehtoisista toimivatkin lukumummeina ja -vaareina edistäen lasten lukusujuvuutta ja intoa lukemista kohtaan. Toiminnan avulla ikäihmisten mielekäs ja merkityksellinen tekeminen arjessa lisääntyy viikoittaisissa vapaaehtoistyön kohtaamisissa ja vertaistapaamisissa. Vaikka korona aiheutti toiminnalle omat haasteensa, on toiminta saatu jatkumaan läpi poikkeusaikojen.

Kouvolan vanhusneuvoston valintaperusteina olivat eri sukupolvien välinen kohtaaminen, ikäihmisten aktivointi vapaaehtoistyön pariin ja sitä kautta heidän hyvinvointinsa tukeminen. Lisäksi toiminta tuo hyvin esille järjestötoiminnan tärkeyden.

Vuoden Vanhusteko -palkinto on kunniamaininta ja se myönnetään hyvälle vanhustyön teolle tai kehittämishankkeelle, joka on myönteisellä tavalla edistänyt Kouvolan vanhustyötä ja edesauttanut ikäihmisten hyvinvoinnin parantamista. Tunnustuksen saajan valinnassa on huomioitu myös ikäihmisen osallisuuden ja toimivan arjen sujumisen tukeminen, yhteiskunnallinen vaikuttavuus sekä ajankohtaisuus. Palkinto on kunniamaininta ja se jaettiin Kouvolassa viidennen kerran. Palkittavasta vanhusteosta päättää Kouvolan vanhusneuvosto.

Lisätietoja:
Kouvolan vanhusneuvoston puheenjohtaja Markku Mikkola, puh. 040 5680 256
markkusa.mikkola(at)gmail.com.
MLL Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Christa Carpelan, puh. 0504063763,
christa.carpelan(at)mll.fi

Sivun alkuun