Liikunta- ja kulttuuripalveluilla edessään haastava vuosi

Liikunta- ja kulttuuripalveluilla on edessään haasteiden vuosi: tuloja tulee lisätä, liikuntaverkkoa kehittää ja palvelut järjestää lomautusvuonnakin.
– Liikunta- ja kulttuurilautakunta hyväksyi tammikuussa lomautussuunnitelman rungon. Lomautussuunnitelmia päivitetään keväämmällä, mikäli tulee ilmi seikkoja, joilla on vaikutusta asiakkaiden turvallisuuteen, tai on muita painavia syitä muuttaa suunnitelmaa, kaupungin liikunta-ja kulttuurijohtaja Vesa Toikka sanoo.

Lomautukset on liikunta- ja kulttuuripalveluissa keskitetty ajankohtaan, jossa niistä olisi mahdollisimman vähän haittaa palveluille, eli pääosin kesäkauteen.
– Sovitut vastuut pyritään hoitamaan erikoisjärjestelyin. Tilanne on vaativampi kuin edellisissä lomautuksissa, jolloin käytössä oli enemmän resurssia ja osa lomautuksista oli korvattu joustavimmilla talkoovapailla.

Myös tämän vuoden taloudelliset lähtökohdat ovat liikunta- ja kulttuuripalveluissa haasteelliset.
– Tulonlisäykset toimialan talousarvioon ovat merkittäviä, 0,4 miljoonaa euroa, ja samanaikaisesti meiltä on 3 viikkoa liikuntapaikkoja suljettuna.
Liikunnan taksakorotuksia tehtiin 1.1.2020. Liikunta- ja kulttuurilautakunta saa käsiteltäväkseen myös 1. heinäkuuta voimaantuleviksi kaavaillut junioritaksojen korotukset.
– Taksojen korotukset näkyvät liikuntatilojen tehostuneempana käyttönä. Syksyllä näemme volyymin kehityksen ja pystymme arvioimaan talouden toteumaa tarkemmin. Henkilöstön jaksaminen on koetuksella, mutta toistaiseksi henki on ollut hyvä, Toikka summaa.
Hänen mukaansa kuntalaisilta on tullut runsaasti kysymyksiä koskien lomautusjaksojen aikaisia palveluiden aukioloaikoja ja liikuntapaikkaverkon tulevaisuutta.
– Tiedotamme lomautusten vaikutuksista palveluihin kevään mittaan ensisijaisesti kouvola.fi-verkkosivuilla ja mediatiedottein.

Liikunta- ja kulttuurilautakunnan mediainfon 10.2.2020 esitys

Lisätietoja:
Liikunta- ja kulttuurijohtaja Vesa Toikka, vesa.toikka(a)kouvola.fi, p. 020 615 3831

Sivun alkuun